Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nagrade kampovima Alan Starigrad Paklenica i Soline Biograd

17.02.2011. 23:00
Nagrade kampovima Alan Starigrad  Paklenica i Soline Biograd


Hrvatskim kampovima već  godinama redovito stižu priznanja iz Italije, točnije iz krovne talijanske udruge kampista  Confederazione Italiana  Campeggiatori (Confedercampeggio). Tako je i nedavno  šest hrvatskih kampova zaslužilo tradicionalne nagrade  te neprofitne udruge, jedne od  najstarijih organizacija kampista u Italiji.
Riječ je o nagradama za  ekologiju i kvalitetu koje su  dobili kampovi Alan Starigrad  Paklenica, Stobreć Split, Zablaće iz Baške na otoku Krku,  Kovačine s Cresa, Soline u  Bigradu na Moru i kamp Poljana na Malom Lošinju. Kampovi su nagrade dobili zahvaljujući referendumu članova.
Nagrada KAMPER ODMORIŠTIMA Bor na otoku  KRKU i FARM PINO KATUN (kod Poreča) se odnosi  na KAMPER ODMORIŠTA  koja po kriterijima CONFEDERCAMPEGGIA i čitatelja  časopisa IL CAMP zadovoljavaju sve uvjete za tu vrstu  usluga i preporučuju se svojim  članovima. Nagradu će po zamolbi časopisa IL CAMP predati Tatjana Mastnak Barković, inače predsjednica Talijansko-hrvatske udruge sa sjedištem u Udinama.
Confedercampeggio je  krovna udruga talijanskih  kampista osnovana je 1950.  godine, a danas okuplja 189  klubova, 18 regionalnih federacija i više od 21.000 obitelji.  Od 1957. izdaje časopis «Il  Campeggio Italiano» koji se  tiska u 30.000 primjeraka, a u  suradnji sa 2.538 vlasnika talijanskih kampova vodič «Guida Camping d’Italia» te vodič  «Aree di Sosta e Agricamper».
Confedercampeggio surađuje s HUK (Hrvatskom  udrugom kampova i KUH  (Kampong udrugom Hrvatske) te s TOP KAMPING  UDRUGOM HRVATSKE s  kojima je i potpisao sporazum  po kojemu njezini članovi ostvaruju pogodnosti u kampovima tih udruga.
Svoju 60. godišnjicu Confedercampeggio je, među ostalim, obilježio 2010. godine i  u suradnji s TOP CAMPING  UDRUGOM  u kampu Pila na  otoku Krku