Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Svaka utakmica nova briga

17.02.2011. 23:00
Svaka utakmica nova briga


Posebno sam zabrinut zbog loše igre obrane, a to nam je najiskusniji dio momčadi – kaže Zebić


Nije dobro.  Premda se igra “za ništa” jer  se u prijateljskim utakmicama  bodovi ne gube. No, gubi se  nešto drugo, samopouzdanje,  a narušava se i imidž kluba.  Možda se izgubi i još ponešto  jer kada prosječni trećeligaš  (a to je danas Novalja) ispraši  prvoligaša to nikako ne ide u  rubriku očekivanih rezultata.
– Slažem se, porazi na prijateljskim utakmicama, pa i  ona pobjeda protiv Junaka sa  slabom igrom, nas zabrinjavaju – kaže Dalibor Zebić,  trener Zadar. Nije da su porazi na prijateljskim utakmicama za Zadar nešto novi,  ali…
– Igra koja je obilježila pripremno razdoblje ne daje  nam puno razloga za optimizam prije nastavka sezone. Ako smo onako reagirali u Novalji što onda  očekivati od utakmice sa Cibalijom u Vinkovcima ili protiv Hajduka na Stanovima.  Ipak, bilo je pripremnih razdoblja u kojim smo isto tako  izgledali jako loše, ali smo  kada su krenule utakmice za  bodove bili pravi. Mogu se  samo nadati da će to i ove  godine biti slučaj.
Zebić dodaje da velike  promjene u momčadi ne može  raditi, oni koji igraju, griješili  ili ne, teško da će zbog poraza  od trećeligaša završiti na klupi.
– Dobar dio naših igrača  zna da ima mjesto u prvih 11.  Umjesto da to iskoriste, jer se  nikom ne trebaju dokazivati,  čini mi se da je to proizvelo  kontra učinak. Posebno sam  zabrinut zbog loše igre obrane, a to nam je najiskusniji dio  momčadi u kojoj uz to nema  velikih igračkih promjena posljednjih sezona. Ne znam  kako se igračima poput  Skočibušića, Puljića, Cona ili  Glumca događaju onakve pogreške koje su nas pratile kroz  pripremno razdoblje. Nakon  svake utakmice umjesto da  smo sve spremniji nama se  samo otvaraju nove brige.
Ne ide ni u napadu, Zadar  rijetko zabija, a lako prima  golove.
– S kombinacijom slabe  obrane i neučinkovitog napada nemamo što tražiti u  Prvoj HNL. U napadu se  trenutačno oslanjamo samo  na Ivana Santinija jer Želimir  Terkeš i dalje nije spreman,  baš kao ni Marin Zulim i  Franko Bilaver, koji mogu  nešto odigrati, ali još uvijek  nisu igrači za 90 minuta.  Prošle jeseni samo dali dosta  golova i to nas je na nekim  utakmicama izvuklo, a i obrana je imala dobrih izvedaba.  Sada kao da je sve to palo u  vodu.
Sutra je posljednja provjera prije 26. veljače i gostovanja u Vinkovcima. U  Stanove (15 sati) dolazi Karlovac.
– Umjesto da već sada ima  posloženih prvih 11 prije Karlovca ostale su nam brojne  dvojbe. Nije riječ o tome da  moramo tražiti igrače za pojedinu poziciju, jer u tom  dijelu nemamo puno prostora  za promjene, već formu onih  na koje računamo za Cibaliju,  ali i za ostatak sezone, moramo podignuti na višu razinu. U tom kontekstu je  važan Karlovac i očekujem da  će nas ta utakmica konačno  malo trgnuti.


Koliko može Vasilj




Zebića zabrinjava svašta, od ukupnog dojma koji ostavlja njegova  momčad do dvojbi oko toga gdje smjestiti pojedine igrače. Primjerice, Ivana Antona Vasilja.
– Vasilju nisam našao pravo mjesto. Nije dovoljno čvrst na lijevom  boku, posebno ako na kontra strani ima nekog brzanca, premda Vasilj  može biti koristan prema naprijed. Ne mogu s njim ni u vezni red i  nažalost nakon ovih priprema još nemam jasnu sliku koliko Vasilj može  i koja je pozicija za njega najbolja.
Protiv Junaka Zadar je uz Skočibušića kao korektora igrao i s  trojicom stopera, s time da je Glumac zatvarao lijevu stranu iza leđa  Vasilja.
– Tražim najbolju opciju za lijevi bok, a tu računamo i na Glumca –  dodaje Zebić.


Surać može pomoći


Na Jakova Suraća, kojeg jesenas nije bilo u momčadi, Zebić  računa u nastavku sezone. Za sada je Surać na klupi, premda…
– Kako izgledamo u veznoj liniji možda Surać uđe u momčad i prije  nego što smo očekivali. Surać je izgubio na hitrosti i za sada ne možemo  od njega očekivati brzi prijenos lopte iz obrane u napad,  ali svojim  iskustvom može pomoći, posebno kada dođe dio utakmice u kojem  treba stati na loptu.