Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U Križevce po prekid negativnog niza

17.02.2012. 23:00
U Križevce po prekid negativnog  niza


Hrvatski A-1 ligaši sa 17. kolom ulaze u samu završnicu osnovnog dijela u kojem će se dijeliti karte za konačne plasmane. Za Sonik-Puntamiku je zato današnje gostovanje u Križevcima jako bitno, jer su bodovi od dvostrukog značenja. Njihov domaćin nije u posljednjih sedam kola osjetio čari pobjede, ali s novim trenerom Jugom pristiglim umjesto Bujana, sigurno ulaze u ovu utakmicu s velikim imperativom.
S druge strane i zeleni imaju svoje breme negativnog niza. Osam gostovanja u nizu su dočekali spuštene glave, pa će barem nakon utakmice jedan od tih sastava dočekati prekid svoje crne serije. U taboru Puntamičana se naravno nadaju da će i njima konačno svanuti u gostima, iako su svjesni da to nisu oni Križevci koji su gubili u posljednje vrijeme utakmice od koga kod su stigli. Tako i strateg Puntamičana, Neven Plantak, očekuje iznimno tešku borbu za bodove u koju će ući s velikim hendikepom neigranja važnog igrača, Tomislava Ramljaka.
– Čeka nas u Križevcima utakmica na nož. Domaćin jest u posljednje vrijeme doživljavao poraze, međutim nakon što su promijenili trenera, bit će jako motivirani da dođu do pobjede. Bodovi su u ovoj utakmici važni, jer ćemo vjerojatno sa Križevcima biti u Ligi za ostanak tako da će se prenositi u tu fazu natjecanja. Naš zadatak je da damo sve od sebe, moramo maksimalno ući u utakmicu te pokušati doći do povoljnog rezultata. Šteta da smo ostali bez ozlijeđenog Ramljaka koji nam je jako bitan igrač u momčadi. Kao jedina prava četvorka i kao jedan od boljih skakača u momčadi vidno će nam nedostajati – kazao je Plantak prije puta u Križevce gdje glavne role na parketu odrađuju Glavinić, Žitko i Grgat.
– Kod Križevčana sve počiva na osovini Glavinić-Žitko-Grgat. Moramo svesti njihov učinak na neku prihvatljivu mjeru, jer ako se oni razigraju će biti jako teško. Uz njih trojicu istaknuo bih Gligoru koji je puno bolji igrač od onog što trenutačno pokazuje, pa mladi Cedevitin igrač Buva koji nam je u Jazinama radio velike probleme. Tamo je i naš bivši igrač Mikulić tako da smo svjesni da imamo, u situaciji kad su toliko kvalitetni i mobilizirani dolaskom novog trenera, jako težak zadatak pred sobom.
Odgoda kola vam je donijela priliku za uigravanje i osvježavanje momčadi. Možda je to bilo potrebno da se s gostovanja konačno dođe kući s bodovima.
– Odgoda nam je u ovom slučaju više štetila nego koristila, jer su Križevčani dobili puno više korisnog vremena za konsolidaciju nakon sedam poraza. Mi smo iskoristili sigurno kvalitetno tih deset dana, pogotovo što se tiče novo pristiglog Drezge međutim umjesto da se kompletiramo nakon mnogih ozljeda ostali smo bez bitnog Ramljaka tako da je nerealno pred nas postavljati velika očekivanja. Normalno, ako nam se pruži prilika uzeti pobjedu sigurno da ćemo je željeti i ugrabiti – zaključio je Plantak.


 PRIJENOS NA SPORT-KLUBU


Gostovanje Sonik-Puntamike u Križevcima moći će se pratiti uživo u tv-prijenosu na kanalu Sport-Klub s početkom u 18 sati.