Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

“Kad je pošla ća” pjevana je cijelu večer

Autor: Vanja Mirčeta

17.02.2013. 23:00
“Kad je pošla ća” pjevana je cijelu večer


Bilo je jako zanimljivo vidjeti nešto starije Zadrane kako uz “Rišpetove” hitove suvereno vladaju plesnim podijem i pritom se izvanredno zabavljaju


Proteklog petka, dan nakon Valentinova, Zadrani su romantično raspoloženje dana zaljubljenih oživjeli uz sve popularniju splitsku klapu “Rišpet”. Klapa poznata po svojim hitovima “Kad je pošla ća”, “Lumin” ili duetu s Mišom Kovačem “Sunce mi od tebe dolazi”, prvi put je nastupila u Zadru te su održali solidan valentinovski koncert u Hitch baru. Osim svojih najpoznatijih uspješnica, od kojih se ona “Kad je pošla ća” mogla čuti čak tri puta tijekom večeri, dečki iz “Rišpeta” izveli su i starije hitove Olivera, Miše Kovača, Intrada, Jole… Time su dodatno oraspoložili goste Hitcha.
Projekt “Rišpet” ideja je splitskog skladatelja Pere Kozomare, “oca” mnogih najpoznatijih klapskih hitova poput “Zore bile” i “Ne more mi bit”, a predvodi ih iskusni Ivo Amulić.
Po njegovim riječima, klapa “Rišpet” formirana je da izvodi, uz svoje, i hitove ostalih klapa za koje je pisao glazbu. Tako je jedan dio koncerta bio u znaku balada, dok je drugi dio odrađen u feštarskom stilu – klapa pojačana mandolinom, klavijaturama i gitarom zapjevala je pjesme poznatih izvođača. Za promjenu, bilo je jako zanimljivo vidjeti nešto starije Zadrane kako uz “Rišpetove” hitove suvereno vladaju plesnim podijem i pritom se izvanredno zabavljaju.
Klapa “Rišpet” osnovana je u ljeto 2011. godine, a od tada pa do danas njihovi hitovi zavladali su hrvatskom glazbenom scenom. Iz Hitcha nisu propustili priliku najaviti kako im ovo nije bilo posljednje druženje sa zadarskom publikom te vjerujemo da će naši sugrađani za neko vrijeme opet moći uživati u njihovim hitovima.