Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Oni znaju kako napraviti najbolji školski list

Autor: Valentina Mlađen

17.02.2013. 23:00
Oni znaju kako napraviti najbolji školski list

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Budite djeca sretnih lica, naučite živjeti svoje snove i pronađite ljepotu u malim stvarima, poručila je glavna urednica Čehuljice, učenica 8.e razreda Zara Škibola


U Osnovnoj školi Šime Budinića u Zadru u petak je predstavljen 14. broj školskog lista “Čehuljica”. Predstavljanje lista pokrenutog prije 14 godina na inicijativu profesorice hrvatskog jezika Desanke Erčić, koja mu je dala i ime, uvijek je najiščekivaniji dio godine, a o njegovoj kvaliteti svjedoči i to što je svih ovih godina odlazio na državnu smotru Lidrano.
Na predstavljanju su se, uz uredništvo, okupili i brojni učenici i učitelji koji su jedva čekali nabaviti svoj primjerak, a sve ih je na početku predstavljanja pozdravio ravnatelj škole Ivan Čular čestitavši Čehuljici 14. rođendan.
– Ovo je poseban dan za školu, a svi vi koji ste danas ovdje zaslužni ste što pred sobom imamo uradak na koji možemo biti ponosni. Već 14 godina ovaj list ima svoju težinu i kvalitetu što je prepoznato i na državnoj razini i zato čestitam svima vama, rekao je ravantelj.
Najzaslužniji za 14. broj Čehuljice su odgovorna urednica profesorica Silvana Rados, glavna urednica, učenica 8.e razreda Zara Škibola te ostali članovi uredništva i novinari koji su svatko na svoj način dali doprinos, baš kao i učitelji suradnici. Četrnaesta Čehuljica tiskana je u čak 600 primjeraka, a naslovnicu i zadnju stranicu krase fotografije nagrađivanoga mladog fotografa Vita Hordova, inače bivšega učenika škole. Prije rezanja rođendanske torte glavna urednica Zara Škibola obratila se okupljenima.
– Budite djeca sretnih lica, naučite živjeti svoje snove i pronađite ljepotu u malim stvarima.
Tema broja kojom su se ove godine pozabavili učenici je Europska unija, a pokušali su odgovoriti na pitanje: što nam donosi ulazak u EU? Kao posebnosti izdvojena je uglazbljena himna škola, a na naslovnici su se našli i intervju sa Zadraninom Marinom Lemićem, plesačem u kazalištu u Oldenburgu te recikliranje papira. U Čehuljici su predstavljene i akcije škole, a učenici su posebno ponosni na one humanitarnog karaktera kojima su sakupili značajna sredstva i proslijedili ih potrebitima. Razgovaralo se s profesorima, predstavljeni su najbolji učenici, među kojima i učenica generacije Matea Španić. I ove godine u Čehuljici su zauvijek sačuvane fotografije osmaša i prvaša. Uz likovne i literarne radove koji su svoje mjesto našli u Čehuljici, čitatelji mogu pronaći i savjete koje knjige obavezno pročitati i filmove pogledati, što poslušati od glazbe i naravno koje su trenutno najpopularnije facebook igrice.
Nakon što je predstavljena još jedna Čehuljica te pogledan spot za školsku himnu okupljeni su konačno mogli uživati u svom časopisu kao i u fantastičnoj rođendanskoj čokoladnoj torti.