Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Matković: Osjetili smo nepravdu

17.02.2014. 23:00
Matković: Osjetili smo nepravdu


Jednom hoće, ali dvaput…
– E… dvaput neće – kazivao je jučer Mladen Matković, vratar nogometaša Zadra, jedan od junaka dvoboja u kojem je Rijeka upisala tek treći ove sezone. Matković je u 83. minuti kod 1:0 za Zadar obranio jedanaesterac Leonu Benku, aktualnoj prvoj kopački HNL-a. Nego, što se to nije dogodilo »drugi put«?
– Benko mi je zabio gol u Rijeci iz jedanaesterca i na kraju smo izgubili 3:0.
Matkoviću je jedna lekcija očito bila dovoljna.
– U Rijeci je Benko pucao u lijevu stranu, a sada sam očekivao da će desno. To se i dogodilo. Čekao sam ga dugo, vagao je malo i on mene, ali na kraju sam pogodio gdje će pucati. Pomoglo je to što nije gađao, ili nije pogodio kut. Da jest, bilo bi to teško obraniti. I težak teren u toj situaciji više ide na ruku vrataru.
Kad je riječ o jedanaestercima Matković se prisjetio zgode s utakmice Cibalia – Hajduk (0:2) u sezoni 2011./12. kada je nosio dres vinkovačkog kluba. Sudio je Mario Strahonja iz Zagreba.
– Tada mi je Anas Sharbini tri puta pucao jedanaesterac. Prva dva puta sam mu obranio, ali je sudac označio da su igrači prerano ušli u šesnaesterac. Treći put Sharbini je pogodio.
Obranjeni jedanaesterac izazvao je oduševljenje na tribinama, ali i bio vjetar u leđima Zadranima koji su u tom trenutku ostali bez dvojice igrača na terenu. Crveni kartoni najprije Conu, a potom i drugi žuti Hrgoviću »raspametili« su momčad Ferde Milina.
– Igrali smo toliko dobro da smo teško mogli izgubiti. Ne mogu reći da je za neku momčad dobro kada dobije jedan, a da ne govorim dva crvena kartona, ali za nas je to bio veliki poticaj. Kako bi to skijaši rekli, bacali smo se na glavu. Uostalom, kad osjetite nepravdu trudite se igrati još bolje.
Nepravdu?
– Pustimo sada to. Rijeka je iza nas.
Nastavi li ovako Zadar će brzo s obje noge biti u sigurnoj zoni, premda je i sadašnjih osam bodova ispred devetog Osijeka značajna prednost.
– Mislim da smo veliki dio posla oko ostanka riješili. Dakako, ne trebamo se opuštati, ali možemo s optimizmom gledati prema naprijed.