Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Puntamičani ostali kratkih rukava

17.02.2014. 23:00
Puntamičani ostali kratkih rukava


Nakon niza odgoda jučer su na optuženičku klupu Općinskog usuda u Zadru sjeli poznati zagrebački poduzetnik Željko Žnidarić i njegov sin Borna. Njih se tereti za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju kojom su svom poduzeću EuroIN priskrbili materijalnu korist, a oštetili Zadranina Marinka Šimićeva.
Stariji Žnidarić zastupan po odvjetniku Janku Grliću je, podsjetimo, sudske rasprave odgađao zbog teškog zdravstvenog stanja, no jučer se pojavio na sudu gdje je izjavio kako ostaje pri ranijem iskazu koji je dao još prije tri godine pred zagrebačkim Županijskim sudom. Također, jednako kao i njegov sin Borna kojeg po službenoj dužnosti zastupa odvjetnik Ivo Brkić, kazao je kako se ne osjeća krivim.
Riječ je o već poznatoj priči s Puntamike gdje su Žnidarići na parceli na kojoj je godinama već postavljen lunapark planirali graditi stambeno poslovne zgrade. Za tu priliku s vlasnicima zemljišnih parcela, njih 20-ak dogovorili su otkup zemljišta ili zamjenu za adekvatan poslovni prostor ali naknadno, kad se izgradi. Među onima koji su pristali na zamjenu našao se i Marinko Šimićev. Trebao je dobiti poslovni prostor od 30 metara četvornih, ali kako do realizacije projekta nije došlo ni do danas, ostao je kratkih rukava pa je podnio tužbu protiv oca i sina Žnidarić. Temeljem njegove prijave državno je odvjetništvo podnijelo tužbu kojom oca i sina terete kao supočinitelje u prijevari u gospodarskom poslovanju. U optužnici se navodi kako su Žnidarići sa Šimićevim potpisali ugovor još 2000. godine, te da su u međuvremenu za garanciju izdali bjanko mjenicu na iznos od 300 tisuća kuna. No tu mjenicu Šimićev nije mogao naplatiti jer Žnidarići na računu nisu imali sredstava. Godine 2008. naplaćeno je tek 102 tisuće kuna, tako da su Žnidarići Šimićevu dužni još oko 270 tisuća kuna.
U nastavku jučerašnjeg suđenja u svojstvu svjedoka saslušan je Zdravko Fain, Sutomišćanin koji je izjavio da se danas sjeća samo kako je želio pomoći svojim sumještanima u prodaji zemljišta.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU