Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Didaktička sredstva, tableti i sobni bicikl razveselili djecu s teškoćama

17.02.2017. 23:00
Didaktička sredstva, tableti i sobni bicikl razveselili djecu s teškoćama


Didaktički materijal, tri tableta i sobni bicikl u vrijednosti od 25 tisuća kuna jučer su Osnovnoj školi Voštarnica uručili predstavnici Udruge za mali nogomet Zadarske županije.
Osnovna škola Voštarnica Zadar jedina je posebna ustanova na području Zadarske županije za učenike s većim teškoćama u razvoju, točnije s mentalnom retardacijom i autizmom. Trenutno ima 77 učenika u dobi od 7 do 21 godine od kojih su 38 iz grada Zadra i 39 iz 19 različitih mjesta Zadarske županije.
– Donacija koju smo primili, školskom kolektivu omogućila je puno bolji standard, kazala je ravnateljica Irena Dukić.
– Sobni bicikl vrijednosti je 13 tisuća kuna i bit će postavljen u zadničku prostoriju za kineziterapiju kako bi ga mogli svi koristiti. Tu su i kvalitetna didaktička sredstva u vrijednosti od sedam tisuća kuna te tableti. Ovo je donacija koja nam je ubrizgala novu energiju, u smislu inovativnije nastave, poboljšanja kvalitete rada s djecom, te nas to sve skupa motivira da postižemo i bolje rezultate, kazala je Dukić, naglasivši kako je Udruga za mali nogomet Zadarske županije divna udruga koja se bavi javnim interesom, a koji su sada proširili i na njihovu školu, te na taj način svoj uspjeh i sreću podijelili i s drugima.
Toni Kruneš, član Upravnog odbora udruge pojasnio je kako je donacija rezultat zajedničkih napora brojnih aktera.
– Već drugu godinu za redom udruga radi humanitarni turnir za božićne blagdane. Prve godine prikupljali smo sredstva za socijalnu samoposlugu, a ove godine odlučili smo se za OŠ Voštarnica u dogovoru sa ravnateljicom škole. No, nismo sami u tome. Dječji vrtići Radost i Grigor Vitez su također pomogli akciju. Njihova djeca su igrala turnir, ali prikupljala novčana sredstva putem prodaje igračaka i božićnih ukrasa. Također, uvelike su pomogli i malonogometni klubovi koji se natječu u našim ligama, koji su iz svojih redova donirali najviše sredstava, a na turniru se natjecalo i osam ženskih ekipa koje su također donirale sredstva, kazao je Kruneš. Točka na “i” koja je naposlijetku u potpunosti zaokružila donacija bila je humanitarna utakmica između nogometnog kluba Zadar i igrača koji su proizišli iz tog kluba, a koji trenutno igraju u inozemstvu.