Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Puna srca, grad i nebo (FOTOGALERIJA)

17.02.2017. 23:00
Puna srca, grad i nebo (FOTOGALERIJA)


Tisuće lampiona poletjele su sinoć nad gradom u šestoj po redu akciji “Zaželi ljubav”. Večer prije padala je kiša, prognoze nisu baš bile optimistične, no vrijeme je u konačnici bilo onakvo kakvo su organizatori mogli samo poželjeti – bez kiše i skoro pa bez imalo vjetra.
Po cijeni od 25 kuna lampioni su se na recepciji Boutique hostela Forum prodavali od srijede te sinoć na štandu na Forumu. Mnoštvo ljudi okupiralo je gradske ulice, a među Zadranima bilo je i turista, posebno onih iz Azije.
– Manifestacija od početka nije bila zamišljena da ne bude samo za zaljubljene parove, već za sve ljude koji vole, kazao nam je Neno Stojaković iz Udruge Propela koja stoji iza manifestacije.
Tako je i bilo. Na svaki lampion u nebo su otišle makar dvije želje onih koji su se zaljubili, do više želja onih koji su došli pojačani djecom ili članovima šire obitelji.
Lampione su na štandu, među ostalima, prodavali Sanja Petrovski, Igor Karuc, Šime Fantela, Branko Dukić, Davor Pekota, Erik Pavin, Rikardo Perković i Edi Škovrlj, a svi su se složili kako je ovo jedinstvena emocija i doživljaj u Zadru.
Kalelarga je nakon puštanja lampiona bila puna kao u špici ljetne sezone, a od svega su, sigurni smo, koristi imali i zadarski ugostitelji. Okrjepe je bilo i na štandu uz kobasice i kuhano vino.
I ove godine “Zaželi ljubav” ima humanitarni karakter. Prikupljeni prihod ide za pomoć teško oboljele Zadranke Anđele Piplović. Ona boluje od rijetke bolesti, Rettovog sindroma, kojeg u Hrvatskoj ima 28 djevojaka. Anđela je jedan od najtežih slučajeva s tom bolešću. Teži svega 28 kilograma i ne može živjeti bez stalne brige roditelja.
Program je započeo u 19 sati nastupima zadarskih izvođača, a lampioni su se počeli puštati u 19,30 sati. Puštali su se oko sat vremena, a u svemu su najviše uživali najmlađi pa nije rijetkost da su isti roditelji kupili i više od jednog lampiona kako bi ga dijete uz osmijeh i ozareno lice poslalo u nebo.