Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Najboljim studentima “Top stipendija Ivo Pukanić”

Autor: Z L

17.03.2009. 23:00
Najboljim studentima “Top stipendija Ivo Pukanić”


Osim rekordnog stipendijskog fonda, novitet ovogodišnje stipendije su i novi, jasniji kriteriji za vrednovanje prijava svih studenata bez obzira na različitost studija koje pohađaju
U prostorijama zagrebačkog Rektorata svečanim potpisivanjem ugovora između utemeljitelja, tjednika Nacional i partnera akcije službeno je započela ovogodišnja, osma po redu Top stipendija za top studente. Dugogodišnjim partnerima akcije Ini, Ingri, HRT-u, Vipnet-u i Diners club-u ove godine se pridružila i Hrvatska poštanska banka, a dvije stipendije za Sveučilište u Zadru i ove će godine osigurati dosadašnji regionalni partneri Turisthotel i Tankerkomerc te novi partner Tankerska plovidba.
Ugovorom koje je za tjednik Nacional potpisala glavna urednica Sina Karli, partneri akcije će osigurati rekordnih 1.520.000,00 kn koje će ravnopravno biti raspoređeno za 34 studenta sveučilišnih studija, 2 studenta Veleučilišta i Visokih škola te za 2 studenta zadarskog Sveučilišta. Tako će ukupno 38 Top studenata tijekom akademske godine 2009./2010. dobiti 40.000,00 kn, odnosno 4.000,00kn mjesečno.
Po izboru redakcije Nacionala, najbolji će student dobiti stipendiju koja će nositi naziv “Top stipendija Ivo Pukanić” u čast pokojnom Ivi Pukaniću koji je bio jedan od idejnih začetnika samog projekta.
Osim u Zagrebu, akcija će se promovirati i u svim hrvatskim sveučilišnim gradovima i to kroz istoimeni forum koji će pod temom „Stipendije i studenti” analizirati standard studentskog života u svakom pojedinom sveučilišnom gradu.
Forum „Stipendije i studenti” Zadru održati će se održati 24. ožujka 2009., a osim studenata, na okruglom stolu će sudjelovati i predstavnici Sveučilišta te predstavnici lokalnih vlasti.
Osim rekordnog stipendijskog fonda, novitet ovogodišnje stipendije su i novi, jasniji kriteriji za vrednovanje prijava svih studenata bez obzira na različitost studija koje pohađaju, a kojima će se služiti Stipendijsko vijeće prilikom odabira 100 finalista.
Svečanosti su se odazvali ministar znanosti, obrazovanja i športa, Dragan Primorac; ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta; rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš kao i članovi Rektorskog zbora: prof.dr.sc. Gordana Kralik (Sveučilište u Osijeku); prof.dr.sc.Robert Matijašić (Sveučilište u Puli); akademik Daniel Rukavina (Sveučilište u Rijeci), prof.dr.sc. Ante Uglešić (Sveučilište u Zadru); prof.dr.sc. Ivan Pavić (Sveučilište u Splitu); prof.dr.sc. Mateo Milković (Sveučilište u Dubrovniku), prof.dr.sc. Marko Jelić (Vijeće Veleučilišta i Visokih škola); prof.dr.sc. Vlado Majstorović(Sveučilište u Mostaru); predstavnici tvrtki partnera; Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre; Tomislav Dragičević, predsjednik Uprave Ine; Josip Guberina, ravnatelj Glazbene proizvodnje HRT-a; Josip Protega, predsjednik Uprave HPB-a; Dubravka Jusić, direktorica korporativnih komunikacija u Vipnet-u; Maja Rendulić, direktorica Sektora prodaje članstva u Diners club-u; predsjednik Uprave Tankerske plovidbe, Ivo Mustać i direktor trgovine u Tankerkomercu, Boris Jurić.
Ministar Primorac je u svom kratkom obraćanju rekao da je stipendiranje studenata u situaciji finacijske i moralne krize više nego pohvalno, jer je ulaganje u znanje uvijek najbolji način za napredovanje društva u cjelini. I ministar Kalmeta je izrazio svoje zadovoljstvo što su se najuspješnije hrvatske tvrtke i ove godine, unatoč financijskoj priključile stipendiranju najboljih hrvatskih studenata. Više informacija o ovogodišnjoj akciji može se pronaći na web stranicama www.topstipendija.net.