Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Krapić: Odgovoriti Puntamičanima njihovim oružjem

17.03.2011. 23:00
Krapić: Odgovoriti Puntamičanima njihovim oružjem


Kada god igram utakmicu u Zadru je poseban osjećaj. Najveća želja je dokazati se u svom gradu, pred svojom obitelji, prijateljima i poznanicima – kazao je Krapić


Cibosi su na put u Zadar krenuli još danas poslijepodne i ne žele ništa prepustiti slučaju bez obzira što igraju protiv kvalitativno inferiornije Borik-Puntamike. Poseban motiv u zagrebačkim redovima za ovu utakmicu ima nekad bivši Puntamičanin, Ante Krapić. Dolazak u hram košarke za njega znači nešto posebno, a želja mu je da bude prava košarkaška atmosfera s krajnjim rezultatom na strani Cibone.
– Realno je očekivati našu pobjedu, jer smo kvalitetniji od Borik-Puntamike koja je ove sezone u A-1 ligi pokazala snagu, prije svega kolektiva. Postavit ćemo se kao favoriti, jer po izboru igrača i imenu samog kluba kao što je Cibona ne možemo i ne smijemo postavljati drukčije. Željeli bismo odgovoriti Puntamičanima upravo njihovim oružjem, tj. ogromnom energijom i agresivnošću otupiti sve njihove eventualne želje da odvedu utakmicu u neizvjesne vode.
Nije lako igrati ovakve utakmice u kojima se na suprotnoj strani nalazi protivnik koji nema što za izgubiti i iza sebe ima bučnu podršku svojih navijača.
– Svjesni smo da nas očekuje atmosfera pritiska kao što Cibonu uvijek očekuje kada dolazi u Zadar. Ne pribojavamo se atmosfere, čak i priželjkujemo da bude puna dvorana i da bude jedna prava košarkaška fešta. Pritisak takve vrste ne može nas mnogo zasmetati, jer smo već kroz NLB ligu prošli mnoge teške i vruće terene, poput nedavno u Beogradu, pa u Zadru tjedan dana prije toga.
Što će osim kvalitete po vama još biti presudno?
– Borik-Puntamika je poznata po svom stilu čvrste i agresivne obrane, skupljaju reket te vješto preuzimaju igrače nakon blokova. Međutim, na našoj strani je pored šireg izbora kvalitetnijih pojedinaca i iskustvo, a određena sigurnost nam je višak opcija koje imamo u odnosu na Borikove protivnike s kojima su dosad igrali. Mi uvijek možemo otvoriti pas za vanjskog igrača poput Bogdanovića, Vrbanca, Baraća…, pod košem smo dominantniji u visini tako da i tu se može reći da smo u velikoj prednosti. Jedini hendikep nam predstavlja izostanak Giričeka koji je na operaciji kuka, no i s ovim igračima koje trener Anzulović ima na raspolaganju bit ćemo više nego opasni.
Svaki povratak u Zadar u vama budi posebne emocije.
– Svakako. Kada god igram utakmicu u Zadru je poseban osjećaj. Najveća želja je dokazati se u svom gradu, pred svojom obitelji, prijateljima i poznanicima. Uvijek je poseban gušt doći igrati protiv Zadra ili Borik-Puntamike i nadam se da ću ovaj put otići s pobjedom – zaključio je Krapić.