Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sa zadovoljstvom u Ligu za prvaka

17.03.2011. 23:00
Sa zadovoljstvom u Ligu za prvaka


Pred košarkašima Borik-Puntamike je nastup u Ligi za prvaka koji je iznenađujuće ostvaren kroz prvi dio natjecanja u A-1 ligi. Pred subotnji sraz u Jazinama protiv Cibone u 1. kolu vodstvo kluba na čelu s predsjednikom Mirkom Jošićem, sportskim direktorom Perom Perićem i trenerom prve momčadi Nevenom Plantakom upoznali su javnost sa očekivanjima u predstojećem natjecanju. Predsjednik Jošić nije mogao skriti zadovoljstvo dosad postignutim rezultatima seniorskog sastava koji je debelo premašio zacrtane ciljeve prije početka sezone.
– Moram prije svega izraziti zadovoljstvo Uprave kluba sa dosad postignutim rezultatima. U prvom dijelu sezone, kroz natjecanje u A-1 ligi bez obzira na sve turbulencije koje su snalazile naš klub je napravljen odličan posao. Odlazili su igrači što zbog boljih ponuda drugih klubova, što zbog privatnih obaveza, a usprkos svemu tome postignut je uspjeh koji prije početka sezone nismo mogli ni sanjati s obzirom na kvalitetu naših suparnika u ligi. Međutim kvalitetnim radom igrača i trenera Nevena Plantaka pokazalo se da smo sposobni ući u Ligu za prvaka nakon tri sezone igranja u Ligi za ostanak. Zato u ovom jakom natjecanju idemo relativno rasterećeni, svjesni velike snage naših protivnika i voljeli bi kad bi naši građani pronašli interes za bodriti našu momčad u Ligi za prvaka. Znamo da nije neko pozitivno košarkaško ozračje u našem gradu zbog turbulencija u KK Zadru, no mislim da smo kao klub koji u svojim redovima ima samo zadarske igrače zaslužili određenu pozornost bez obzira na realne nesrazmjere kvalitete našeg i ostalih sastava u ligi – kazao je predsjednik Jošić na kojeg se nadovezao trener Neven Plantak koji od svojih igrača ne traži ništa više nego što su davali u prvom dijelu sezone.
– Zna se kako smo krenuli još tamo pred prošlu sezonu, s jako mnogo problema. Nitko nam nije davao velike šanse, neki su nam predviđali ispadanje iz lige, ja sam trebao dobiti ostavku oko polovice prošle sezone. Tada je uprava pokazala strpljenje, bila je ustrajna i dogodilo se da smo opstali i krenuli smo ovo ljeto jednim žestokim i ustrajnim radom. Napravili smo pravu i kvalitetnu selekciju igrača koji su sve redom mladi i neiskusni sa velikom željom za radom uz nekoliko starijih igrača. Marljivim trudom sve je počelo sjedati na svoje mjesto i na kraju smo ostvarili ovaj za nas veliki uspjeh, plasman u Ligu za prvaka koji shvaćamo kao jedan dodatni ispit za cijeli klub. Trebat će psihički i fizički izdržati nepovoljne rezultate koji će prventsveno biti odraz velike razlike u kvaliteti između nas i ostalih protivnika, a prvenstveno tu mislim na Nlb ligaše i Split. Ti klubovi su dominantni u odnosu na nas, ali moram napomenuti kako sam siguran da će moji igrači davati sve od sebe, imati pravi pristup i onu dozu agresivnosti tako da se možemo bez obzira na rezultat na kraju međusobno pogledati u oči – zaključio je Plantak.


 RACIONALNO I STRPLJIVO TROŠENJE


Financijska situacija u Borik-Puntamici kao i u većini hrvatskih klubova nije bajna. Predsjednik Jošić vidi izlaz u privlačenju izdašnijih sponzora i nastavku racionalnim raspolaganjem sredstava koji se priliju u klupsku blagajnu.
– Kad smo radili budžet za ovu sezonu temeljili smo ga na nekoj našoj procjeni predmnijevajući da ćemo od Grada Zadra dobiti manje nego inače zbog recesije. Međutim bili smo suočeni sa situacijom da smo još morali smanjiti taj prag očekivanja, tako da smo se morali stisnuti. No, još uvijek ta financijska strana pod kontrolom. Veliki dio sredstava odlazi na obveze prema HKS-u (cca. 400.000,00 kuna), pomognu nam u manjem dijelu naši sponzori, a ostalo uspijemo racionalnim trošenjem dovesti do mjere izdržljivosti. Svaku lipu pametno pokušavamo potrošiti, a imamo i neke zaostatke koje bi do ljeta trebali sanirati. Bit će teško, no nadamo se da ćemo ući relativno stabilni i u sljedeću sezonu za koju priželjkujemo nešto izdašnije sponzore sa željom da ćemo i dalje ispunjavati smisao svega s kvalitetnim radom i ovako dobrim rezultatima.




 ULAZNICE NA ČETIRI PRODAJNA MJESTA


Sportski direktor Pero Perić dao je neke servisne informacije vezane za domaće oglede Borik-Puntamike u predstojećoj Ligi za prvaka, posebno za subotu kad u Jazine stiže Cibona.
– Pred nama je, pogotovo u prvom dijelu lige u kojem nam u goste dolaze Cibona, Cedevita i Zagreb da osiguramo sve normalne uvjete za održavanje utakmica. Tu se podrzumijeva sve mjere osiguranja koje idu uz takve događaje, a prvi nam je ispit po tom pitanju subotnji sraz sa Cibonom. To je u Zadru uvijek utakmica visokog rizika i tu poduzimamo sve mjere kako bi utakmica prošla bez nekih eventualnih neugodnosti. Vezano za prodaju ulaznicu ima nekih promjena. Dosad su se ulaznice prodavale ispred dvorane Jazine u vrijeme prije početka utakmica. Za Ligu za prvaka smo htjeli izići u susret svim zainteresiranima da mogu nabaviti ulaznice i mnogo prije početka utakmice. Prodajna mjesta, uz ono staro ispred Jazina koje će biti otvoreno od 14 sati za utakmicu s  Cibonom, su Rent a car poslovnica A&R na Branimirovoj obali, turistička agencija Terra na Puntamici i knjižara Šokota na Kalelargi. Na tim prodajnim mjestima se ulaznice mogu nabaviti odmah, a sve one koji su namjeravali u Jazine u subotu zamolili bi da dođu malo ranije da bi se izbjegle eventualne gužve.