Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Odrekli se novca za marendu da pomognu bolesnom prijatelju

Autor: Ante Vidović

17.03.2013. 23:00
Odrekli se novca za marendu da pomognu bolesnom prijatelju

Foto: Ante VIDOVIĆ



Za tri, četiri dana prikupljena je ozbiljna svota novca koja je predana dječakovim roditeljima. Najvažnija u cijeloj priči je reakcija djece. Oni su se odricali novca za marendu da pomognu prijatelju, kazala je ravnateljica Golem


Benkovačkom osnovnom školom prvo je zavladao šok i nevjerica kada se čulo da je jedan učenik petog razreda obolio od teškog oblika karcinoma, a odmah nakon toga pokrenuta je velika humanitarna akcija u koju su se nesebično uključili djelatnici škole i posebno učenici.
U školi koja broji 876 učenika raspoređenih u jedanaest područnih škola za tren oka svi su se organizirali te je prikupljena respektabilna svota novca koja je predana dječakovoj obitelji kako bi im se na taj način olakšala teška životna situacija u kojoj su se zatekli. U ovoj životnoj situaciji pokazana je na djelu velika humanost benkovačkih osnovaca te njihovih učitelja i nastavnika.
– Svi smo brzo postali svjesni ozbiljnosti situacije, odmah se organizirali unatoč našoj disperziranosti i za tri, četiri dana prikupljena je ozbiljna svota novca koja je predana dječakovim roditeljima. Najvažnija u cijeloj priči je reakcija djece. Oni su osjetili potrebu da pomognu svom školskom kolegi i prijatelju. Treba znati da je Benkovac sredina u kojoj djeca od svojih roditelja ne dobivaju ekstra džeparac. Oni su se doslovce odricali novca za marendu da pomognu prijatelju, kaže ravnateljica Osnovne škole Benkovac Sanja Golem.