Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pomoć putuje na Solomonske Otoke

Autor: Valentina Mlađen

17.03.2013. 23:00
Pomoć putuje na Solomonske Otoke

Foto: Vedran SITNICA



Pomoć ide ravno na Solomonske Otoke. Trenutno tamo u misiji imamo tri sestre, a u travnju jedna naša mlada sestra također ide u pomoć misiji te ćemo po njoj poslati što uspijemo prikupiti, pojašnjava sestra Miranda


Da uvijek postoji način na koji možemo pomoći bližnjima svjedoči i jučer održana humanitarna akcija sestre Mirande Petrić iz Reda Milosrdnica sv. Vinka Paulskog. Svoj dar za izradu ukrašenih svijeća, sestra Miranda uposlila je s namjerom da pomogne pa je jučer ispred katedrale svete Stošije, na improviziranom štandu, prodavala ručno rađene svijeće, a sav prikupljeni novac namijenjen je za pomoć u radu milosrdnica u misiji na Solomonskim Otocima.
– Pomoć ide ravno na Solomonske Otoke. Trenutno tamo u misiji imamo tri sestre, a u travnju jedna naša mlada sestra također ide u pomoć misiji te ćemo po njoj poslati što uspijemo prikupiti, pojašnjava sestra Miranda.
Na ovu plemenitu gestu potaknulo ju je, među ostalim i vrijeme korizme, koje je osim molitve i odricanja, vrijeme dobrih djela.
– Kada sam počela svoj rad razmišljala sam kako učiniti neku malu gestu dobroga, sjetila sam se svojih sestara u misiji, a kako, eto znam nešto raditi sa svijećama, voskom i salvetnom tehnikom, odlučila sam u svoje slobodno vrijeme raditi svijeće i ukrašavati ih, skromno će o svom radu sestra Miranda. Zahvaljujući želji da napravi malu gestu dobroga, kako sama kaže, uspjela je izraditi oko 160 svijeća koje je izložila i prodavala jučer na štandu.
Sestre iz Reda Milosrdnica sv. Vinka Paulskog na Solomonskim Otocima djeluju od 2011. godine. One su uglavnom više medicinske sestre te djeluju u Klinici sv. Vinka Paulskog koju su po dolasku obnovile, a kako jedine imaju automobil koji su dobile kako bi mogle pomagati na širem području, kada ustreba sestre prevoze teže bolesnike do bolnice. Situacija na Solomonskim Otocima izuzetno je teška pa je svaka pomoć dobro došla kaže sestra Miranda.
Svoje svijeće sestra Miranda izrađuje od voska izgorenih svijeća koji miješa s voskom kupljenim kod pčelara. Nakon što se vosak stisne u kalupima i oblikuje svijeću slijedi ukrašavanje. Za salvetnu tehniku, sestra Miranda kaže, dovoljno joj je petnaestak minuta, no svijeće ukrašene voskom ponekad uzmu i po nekoliko sati.