Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U svega sat i pol opljačkane dvije trgovine

Autor: Suzana Bandić

17.03.2013. 23:00
U svega sat i pol opljačkane dvije trgovine

Foto: Filip BRALA



Prvo su, oko 18.35 sati, u Ulici Ivana Lucića, u trgovinu mješovite robe upala dvojica maskiranih i nasilnih lopova koji su nasrnuli na 44-godišnju trgovkinju. Odnijeli su joj novac iz kase i pobjegli. Sat i pol kasnije u Ulici A. G. Matoša trgovinu je opljačkao nožem naoružani razbojnik odnijevši nekoliko tisuća kuna


Dva brutalna razbojstva dogodila su se u petak navečer, u svega sat i pol vremena.
Prvo su, oko 18.35 sati, u Ulici Ivana Lucića na predjelu Bulevara, u trgovinu mješovite robe upala dvojica maskiranih i nasilnih kradljivaca koji su odmah s vrata nasrnuli na nesretnu 44-godišnju trgovkinju. Potom su zgrabili novac iz kase i pobjegli bez traga odnijevši tek manji novčani iznos sa sobom. Uplašena trgovkinja odmah je pozvala policiju koja intenzivno traga za razbojnicima. Dok ih ne pronađu, podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatih počinitelja. 
Svega sat i pol kasnije na meti naoružanom razbojniku našla se 54-godišnja zaposlenica u trgovini mješovite robe u Ulici Antuna Gustava Matoša.
– Nepoznati počinitelj je ušao u trgovinu oko 20 sati i prijeteći hladnim oružjem od 54-godišnje zaposlenice otuđio nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava – kažu u PU zadarskoj gdje je od početka godine evidentirano osam razbojstava, mahom u trgovine i automat-klubove.