Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Utakmica sezone izgubljena bez pravog otpora

Autor: Šime Ćurko

17.03.2013. 23:00
Utakmica sezone izgubljena bez pravog otpora

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Konačan rezultat još i dobro izgleda s obzirom na to kako je Zadar odigrao protiv Zagreba. Istina, gosti su sasvim solidna momčad, točno je i da Zadar ima svojih objektivnih i subjektivnih problema, ali toliko loše izdanje domaćih u možda i odlučujućoj utakmici za plasman u doigravanje za prvaka Hrvatske malo tko je mogao očekivati. Opet, nije prvi put da Zadrani nakon jedne odlične utakmice u sljedećoj pokažu sasvim suprotno izdanje.
Već je početak dvoboja sa Zagrebom dao naslutiti da domaćini nisu “unutra”. Blok gostiju bio je besprijekoran, iako treba reći da ni Zadar nije imao pravih napada. Dio onih koji su željeli vidjeti dvoboj Zadra i Zagreba nije ni stigao na utakmicu, a gosti su već poveli 1:0.
Kratko su “plavi” došli k sebi u drugom setu. Motivirajući as servis Suraća donosi domaćinima vodstvo 10:9, nakon čega je uslijedio period dobre igre Zadra koji je poveo 19:13 i mirno riješio drugi set.
Bio je to samo ples za jedno ljeto jer treći i četvrti set, gotovo identično kao prvi, protekli su u potpunoj dominaciji Zagreba. Pri tome je najveći udarac Zadranima dao Mario Teppert koji je uzeo loptu na servis kod 2:2 u trećem setu da bi Zagreb tada nanizao šest poena (8:2). Prestalo vrijeme trećeg seta bila je tek formalnost koju je trebalo odraditi. U četvrtom setu mala nada kod 10:8 za domaće, ali brzo su se gosti posložili i nervozne i bespomoćne Zadrane potpuno neutralizirali. Odličan je u redovima gostiju bio Bibinjac Bruno Šimunić, koji igra na poziciji tehničara. Šimunićeve lopte zbunjivale su ionako loše Zadrane, pa je Zagreb na kraju slavio tri boda koja mu u rezultatskom smislu ne znače previše jer su i prije posljednja dva kola osigurali prvo mjesto u skupini.
Uoči posljednjeg kola, u kojem gostuju u Karlovcu, Zadrani više ne ovise sami o sebi kad je riječ o plasmanu na drugo mjesto. Osim pobjede u Karlovcu trebat će im i povoljne vijesti s dvoboja Zagreba i Daruvara. U slučaju istog broja bodova gleda se set količnik koji je trenutačno na strani Daruvara…