Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Odmorni prema Sinju

17.04.2011. 22:00
Odmorni prema Sinju


Ne možemo računati da možemo iznenaditi nekog poput Cedevite, Zagreba ili Zadra i Cibone. Sad nas svi shvaćaju preozbiljno te će teško takve momčadi dopuštati neki blaži pristup u tim utakmicama. No naš cilj je odavno ostvaren ulaskom u Ligu za prvaka i svaki bod kojijoš uspijemo ušićariti je za nas velik kao kuća
Šestodnevni odmor od Lige za prvaka košarkašima Borik-Puntamike došao je u najbolje moguće vrijeme, kada je energija došla blizu minumuma, a slijede im po rasporedu tri iznimno zahtjevna gostovanja. Posljednja pobjeda protiv Zaboka u Jazinama donijela je punu vreću samopouzdanja, nakon pet najtežih utakmica protiv NLB ligaša i Splita. Sutra već slijedi odlazak u Sinj na megdan Alkaru, koji je u prvom dijelu lige prikazao kontinuitet dobrih igara. Što se na vrućem sinjskom parketu može napraviti pokušao je prognozirati, ove sezone ponajbolji Puntamičanin, Marijan Čakarun.
– Sinj nam je kao i uvijek najteže moguće gostovanje, ako izuzmemo NLB ligaše. Imaju punu i veoma bučnu dvoranu i nikome nije lako u takvom ambijentu igrati. Uz to, Alkar u svojim redovima ima veliki broj kvalitetnih i iskusnih prvoligaških igrača koji u posljednje vrijeme pokazuju da su u stanju skinuti jače momčadi od nas, poput Splita, i kao što su uzeli puni plijen na gostovanju u Zaboku. Pred nama je težak zadatak, ali isto tako možemo i iznenaditi ako budemo na svojoj pravoj razini.
U ovoj stanci punili ste baterije te se može očekivati, u novom valu vaše svježine, da možete pomrsiti račune nekome u nastavku lige.
– Imali smo pet najtežih utakmica u prvih pet kola i to nas je dovelo da ruba u fizičkom smislu. Iscrpljujući je ovaj ritam, u kojem se svaka tri dana igra utakmica. Nismo mogli u ovim zadnjim dvobojima, protiv Splita i Zadra, dati onaj maksimum koji smo davali protiv Cibone i Cedevite. Sada je puno lakše, nakon ove kratke regeneracije, i s više samopouzdanja očekujemo nastavak prvenstva.
U narednih osam kola svoje ćete šanse za bodove tražiti protiv A-1 ligaša u Jazinama, a na strani i protiv NLB ligaša. Teško je očekivati nešto više osim dostojnog otpora.
– Ne možemo računati da možemo iznenaditi nekog poput Cedevite, Zagreba ili Zadra i Cibone. Sada nas svi shvaćaju preozbiljno te će teško takve momčadi dopuštati neki blaži pristup u tim utakmicama. No naš cilj je odavno ostvaren ulaskom u Ligu za prvaka i svaki bod koji još uspijemo ušićariti je za nas velik kao kuća. Uz to, želimo pokazati da nismo zalutali u ovu ligu i zato smo puni motiva da pokušamo pružiti otpor u svih osam kola do kraja natjecanja. Sigurno su nam šanse najveće u domaćim ogledima, protiv Splita i Alkara, i na gostovanju kod Zaboka. Tu bismo trebali tražiti svoju priliku za osvajanje još kojeg boda – za kraj je kazao Čakarun.