Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zbog imovine pokojnog brata ubio njegovu nevjenčanu suprugu

17.04.2011. 22:00
Zbog imovine pokojnog brata ubio njegovu nevjenčanu suprugu


Muškarac, za kojega neslužbeno doznajemo da je 71-godišnji Vjeko Grginović iz Sukošana, sam se predao policiji i priznao ubojstvo nevjenčane supruge njegova pokojnog brata – Zorice Zečević. Izmjereno mu je više od dva promila alkohola u krvi
Beživotno tijelo starije ženske osobe pronađeno je u nedjelju nešto iza 13 sati u obiteljskoj kući u sukošanskoj Ulici Davora Grginovića. Zadarska policija na mjesto događaja izišla je po dojavi Hitne medicinske pomoći, gdje je potom obavljen očevid u nazočnosti dežurnog istražnog suca Županijskog suda u Zadru, Vladimira Mikolčevića.
Kako neslužbeno doznajemo tijelo nesretne žene pronađeno je na podu, a ležala je na leđima s vidnim ozljedama glave.
– Očevid je okončan, a u ponedjeljak će biti obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdio točan uzrok smrti – rekao je istražni sudac Vladimir Mikolčević ne želeći otkrivati detalje slučaja koji je potresao Sukošan.
Ni policijadanas nije željela izlaziti s detaljima događaja prije okončanja svih istražnih radnji, no potvrdili su da je jedna starija muška osoba sa sukošanskog područja na kriminalističkom istraživanju povezanom uz događaj. Potvrdili su i identitet stradale žene, a riječ je o Zorici Zečević (78), koja je nakon pogibije nevjenčanog supruga pokojnog Kasijana Grginovića povremeno stanovala u njegovoj kući.
Muškarac je još u srpnju 2006. godine smrtno stradao nakon pada s terase iste te obiteljske kuće, nakon čega su njegova dva brata na sve moguće načine pokušala iseliti njegovu nevjenčanu suprugu, sada pokojnu Zoricu. Mještani Sukošana kažu kako je pokojna bila treća Kasijanova supruga te da je s njim živjela još od 2004. godine. Budući da Kasijan nije imao djece iz prva dva braka, s njom su se u sudski spor oko kuće i ostale imovine koju je iza sebe ostavio, odmah po njegovoj smrti upustila braća, a 71-godišnji Vjeko, navodno, često se svađao s pokojnom.
Tako je, navodno, bilo i u nedjelju poslijepodne kada je verbalna prepirka svoj epilog dobila u naguravanju u kojemu je nesretna žena smrtno stradala od zadobivenih ozljeda. Vjeko joj je, kako saznajemo, oko 13 sati došao na kućna vrata u vidno alkoholiziranom stanju te se s njom počeo svađati i vrijeđati ju. Potom je i fizički nasrnuo na nju. Navodno je upravo on i pozvao Hitnu pomoć kada je vidio da se nesretna žena ne diže s poda, a potom je sam došao u prostorije Druge policijske postaje gdje je priznao ubojstvo.
Muškarcu je izmjereno preko dva promila alkohola, nakon čega je smješten u policijske prostorije za triježnjenje. U ponedjeljak tijekom dana nad njim će biti provedeno kriminalističko istraživanje te će potom biti priveden istražnom sucu na saslušanje.