Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kulturna baština zadarskog kraja u svim hrvatskim domovima

17.04.2012. 22:00
Kulturna baština zadarskog kraja u svim hrvatskim domovima


U sjajnoj atmosferi u utorak navečer u Sv. Filip i Jakovu se snimala kultna emisija Hrvatske raditelevizije “Lijepom našom”. Novu školsku sportsku dvoranu filipjanske osnovne škole napunilo je oko tisuću građana
U sjajnoj atmosferi u utorak navečer u Sv. Filip i Jakovu se snimala kultna emisija Hrvatske raditelevizije “Lijepom našom”. Novu školsku sportsku dvoranu filipjanske osnovne škole napunilo je oko tisuću građana. Iako još nije ni svečano otvorena, za ući u velebnu dvoranu iznad Filipjakova još dan prije snimanja tražila se karta više.
Svi oni sretnici koji su došli do ulaznica više od tri sata mogli su uživati u javnom snimanju HRT-ove zabavno-glazbene emisije koja je okupila brojne pjevače i plesače, folklorne i klapske skupine iz Općine Sv. Filip i Jakov, Zadarske i susjednih  županija te poznata imena hrvatske estrade, i to pod uhodanom voditeljskom palicom Branka Uvodića.
Pod medijskim pokroviteljstvom Zadarskog lista snimanje je teklo uobičajenim, dobro uhodanim tijekom, s produkcijom na visokoj razini te odličnom organizacijom za koju je s filipjanske strane besprijekorno brinuo Ivica Eškinja-Lantana, predsjednik KUD-a Sv. Roko. Uz nostalgični prikaz starih zanata svakako treba istaknuti pozornicu čija je scenografiju cvijećem bajkovito aranžirala Melita Katalinić.
Na spektakularnoj manifestaciji koja se u Zadarskoj županiji nakon Benkovca, Poličnika i Bibinja snimala po četvrti put, izuzetno raspoloženom gledateljstvu u prepunoj dvorani i onih koji će je gledati putem malih ekrana diljem svijeta, biranim riječima su se obratili župan Stipe Zrilić i načelnik Igor Pedisić.
Glazbeno-scenski spektakl će na HRT-u biti prikazan u nedjeljnim terminima 6. i 13. svibnja, s početkom u 18.15 sati.