Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Siniša Kekez apsolutni pobjednik “Knjigoteke”

17.04.2012. 22:00
Siniša Kekez apsolutni pobjednik “Knjigoteke”


Apsolutni pobjednik drugog književnog kviza “Knjigoteka” četvrte manifestacije “Zadar čita 2012.” je Siniša Kekez, novinar kulture u Slobodnoj Dalmaciji. U napetom natjecanju četvero finalista Kekez je odnio pobjedu s nadmoćnim 91 bodom.
Finalisti druge “Knjigoteke” bili su Alenka Bopsić, Mislava Dodig, Siniša Kekez i Mate Vučić, a natjecali su se u šest kategorija: A-B-C pitalice, Asocijacije, Željo moja, Pantomima, Maska i Tko zna, zna.
Koja osoba tvrdi “zameo ih vjetar”? Prošla baba s klačima. Čija je to nona? Ili, što je zajedničko riječima Zvonimir, voda, sabor i Tito, samo su neka od pitanja na koja su finalisti morali dati točan odgovor. Najjača borba odvijala se tijekom trajanja kviza između Siniše i Mate, a iako je Mate Siniši nakratko preoteo vodstvo pogotkom točnog odgovora asocijacije na osnovu samo jedne riječi, Siniša je ubrzo povratio tron koji je čvrsto držao do samog kraja kada je voditelj kviza Ante Mihić slavodobitno mogao uzviknuti: “Imamo pobjednika! Siniša je ovogodišnji pobjednik druge Knjigoteke.”
Da sve bude po pravilima pobrinuo se tročlani žiri u sastavu Silvana Kuman, Iva Pejković i Davor Bogdanić, a i ove godine oduševila je grafika “Knjigoteke”.
Siniša je kao pobjednik osvojio godišnju pretplatu Hrvatskog narodnog kazališta Zadar za koncertnu sezonu 2012./13. za dvije osobe, a ostali finalisti dobili su veoma utješne nagrade – paket knjiga sponzora “Knjigoteke” Algoritma.