Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarski studenti osnovnoškolcima čitali bajku

17.04.2012. 22:00
Zadarski studenti osnovnoškolcima čitali bajku


Tridesetak studenata kolegija Dramska radionica II različitih odjela Sveučilišta u Zadru čitalo slavensku narodnu bajku “Baš-Čelik”


Arheološki muzej Zadar od ove se godine uključio u manifestaciju Gradske knjižnice Zadar “Zadar čita” u sklopu koje su jučer u Muzeju studenti čitali učenicima trećih razreda Osnovne škole “Zadarski otoci”.
Tridesetak studenata kolegija Dramska radionica II različitih odjela Sveučilišta u Zadru čitalo slavensku narodnu bajku “Baš-Čelik” s naglaskom na dramsku interpretaciju.
– Čitamo bajku na različite načine. Odlučili smo se baš za bajku jer ona ima određene formule koje djeca razumiju, a kako u bajkama ima i mnogo ponavljanja čak i ako ne mogu uvijek razumijeti poruku učenici znaju o čemu se u bajci radi, rekla je voditeljica kolegija profesorica Teodora Vigato.
Bajka “Baš-Čelik” narodna je bajka koja je i dramatizirana, a studenti su čitajući učenicima kombinirali epski i dramski diskurs. Kako im je to ujedno bio i ispit iz kolegija, sudeći po znatiželjnim osnovnoškolcima koji su pažljivih lica upijali svaku riječ, nema sumnje da će ocjene biti odlične.