Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Učenicima uručena priznanja za likovne i literarne radove

Autor: Ante Rogić

17.04.2013. 22:00
Učenicima uručena priznanja za likovne i literarne radove

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Školskom natječaju “Zadarska županija – moja županija” pristupilo je 11 osnovnih i srednjih škola s ukupno 63 likovna i literarna rada


Zadarska županija je u povodu obilježavanja 20. godina svoga utemeljenja raspisala školski natječaj pod naslovom “Zadarska županija – moja županija” namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. Natječaj je obuhvatio teme iz područja književnosti, povijesti, zemljopisa te kulture i umjetnosti. Natječajem je definirano 13 kategorija i to sedam kategorija likovnog izraza i šest kategorija literarnog izraza. Sudjelovalo je 11 osnovnih i srednjih škola s ukupno 63 likovna i literarna rada.
Svi učenici dobili priznanja
Dodjela priznanja najboljima održana je jučer u Kazalištu lutaka Zadar gdje se okupilo mnoštvo učenika, profesora i roditelja. Nakon što je župan Stipe Zrilić čestitao svim nagrađenima i njihovim mentorima, uslijedila je podjela nagrada. Svi učenici dobili su priznanja, a njihovi mentori zahvalnice.
Treće mjesto osvojili su: Katarina Nakić, Dina Režan, Mateo Sikirić, Dino Režan, Rea Jurjević, Noa Sorić, Bernard Zrilić. Drugo mjesto osvojili su: Nikolina Marasović, Lara Zorić, Nikolina Jukić, Darko Lalić, Dora Kožul, Din Hadžić, Cvita Sorić, Marijan Šindija, dok su prvo mjesto osvojili su: Karlo Gržan, Arina Šimićev, Ana Šarić, Danijela Školjarev, Dario Petrić, Magdalena Dokoza, Laura Smokrović, Stošija Petković i Luka Vuica.
Modna revija
Dodjelu nagrada pratio je i prigodni program. Na početku, kao i na kraju dodjele nastupila je Ena Katarina Herceg, iz Glazbene škole Blagoje Bersa. U plesnom dijelu nastupila je Sara Ivoš, učenica 2. razreda klasičnog baleta, dobitnica 3. nagrade na državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa. Izvela je točku pod nazivom “Etno” za koju je koreografiju pripremila Sanja Petrovski. Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, koja je na ovogodišnjem državnom natjecanju “Dani odjeće” u Vinkovcima osvojila prvo mjesto, održala je modnu reviju. Kolekcija Anđele Kvartuč, učenice 4. c razreda, inspirirana je temom ovogodišnjeg natjecanja “Orion”. Anđela je kolekciju izradila pod mentorstvom profesorice Ivane Vitlov.
Zadovoljni postignutim
Dario Petrić, učenik OŠ Stanovi osvojio je 1. mjesto za literarni rad u 8. kategoriji učenika petih i šestih razreda osnovnih škola. Pred sam kraj jučerašnje svečanosti izveo je recital “Škoj”.
Učenici su bili vidno zadovoljni osvojenim nagradama. Karlo Gržan, iz Gimnazije Vladimira Nazora osvojio je 1. mjesto za likovni rad u 3. kategoriji učenika prvih i drugih razreda srednjih škola. Kaže kako nagradu nije očekivao, ali mu je zato iznimna čast što ju je mogao primiti.
– Jako sam zahvalan na nagradi s kojom je prepoznat moj rad, kazao je Karlo.
Po završetku dodjele priznanja moglo se razgledati izložbu radova s natječaja.