Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Antičević Marinović: Prepustili smo prostor mladima

17.04.2016. 22:00
Antičević  Marinović:  Prepustili smo  prostor  mladima


Saborska zastupnica opovrgnula je glasine da se u SDP-u nije kandidrala na stranačke funkcije jer namjerava u Ustavni sud
Delegati zadarskog SDP-a jako su dobro prošli na unutarstranačkim izborima, ocijenila je Ingrid Antičević Marinović pozicioniranje petero članova zadarske Socijaldemokratske partije u stranačka tijela, te odlučno odbacila špekulacije da se sama nije kandidirala niti za jednu funkciju zbog skorog odlaska na Ustavni sud.
U Predsjedništvo stranke ušla je predsjednica zadarskog SDP-a Sabina  Glasovac, a u Glavni odbor stranke iz Zadra su izabrani predsjednik Foruma mladih Jure Zubčić, gradski vijećnik Erol Gaši, načelnik Općine Kali Duško Vidov i Marin Keran, predsjednik sukošanskog ogranka stranke.
– Godinama se već priča o mom imenovanju sutkinjom Ustavnog suda, pa i među kolegama, ali u ovom trenutku nije niti objavljen natječaj u  Narodnim novinama. Dakle, to nije razlog i stoga otom-potom. Nema tu  nikakve tajne. Tako smo se dogovorili i odlučili dati priliku drugim, prije  svega mladim kolegama. Njihov izbor je potvrda da smo donijeli dobru i  ispravnu odluku, istaknula je Antičević Marinović dodajući kako je ona  godinama bila na funkcijama u stranci te da i sada sudjeluje u radu Glavnog odbora, budući da je saborska zastupnica.
– Na ovaj način otvorio se prostor i za druge, a posebno mi je drago što  je Sabina ušla u Predsjedništvo jer je to doista zaslužila, zaključila je Antičević Marinović dodajući kako su svi zadarski delegati kvalitetni i po  političkom statusu iskusni, a uz to da su još i jako dobar tim. Osvrnula se  i na tenzije unutar stranke izražavajući nadu kako će splasnuti one kojima je smisao destabilizacija i uznemiravanje, a oživjeti one koje otvaraju rasprave i suprostavljaju mišljenja.
– Ovi izbori i naši delegati pokazali su što žele od stranke i to je nešto  što ohrabruje. Mi se pripremamo za vlast – poručila je Antičević Marinović u telefonskom razgovoru iz Bruxellesa.