Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Fuzul i Birkić najavili izmjene urbanističkog plana Biograd

17.04.2017. 22:00
Fuzul i Birkić najavili izmjene urbanističkog plana Biograd


MODES u Biogradu namjerava poticati poduzetništvo kojem će oni kao gradska vlast biti samo servis za što brži razvoj, pri čemu im je jedna od mjera smanjenje prireza
MODES-ovi kandidati za gradonačelnika i dogradonačelnika Biograda, Ante Fuzul i Manolo Jure Birkić, predstavili su stranački program za lokalne izbore. Glavna područja na koja će se usmjeriti nakon što osvoje vlast, kazao je Fuzul, izmjene su urbanističkog plana, socijala i školstvo.
– Urbanistički plan grada Biograda jedna je od gorućih tema i već na njegovom prvom izlaganju 2016. godine 450 građana stavilo je prigovor na taj plan, a rezultat su bile samo kozmetičke promjene. Smatramo da neke stvari nisu izveli kako treba, zaključak nije objavljen na stranicama, a trebao je, i to nam smeta. Onog trenutka kada dođemo na vlast izmijenit ćemo taj plan usmjeravajući ga prema potrebama građana, a ne prema potrebama pojedinaca, što je dosad bio slučaj. Bitno nam je kako nam građani žive, zato ćemo se okrenuti socijalnim davanjima, pa će jedan od prvih poteza biti smanjenje cijene vrtića do njenog potpunog ukidanja. Želja nam je iduće godine subvencionirati udžbenike za svu osnovnoškolsku i srednjoškolsku djecu. Pored toga, mislimo pokrenuti obnovu školskog igrališta, što Gradska uprava protekle četiri godine uporno zanemaruje. Uvest ćemo i sustav pomoći za starije i nemoćne građane, a za umirovljenike ćemo za ovu godinu osigurati božićnice – kazao je Fuzul, osvrćući se i na porez na nekretnine.
– Smatramo da će građani time doživjeti dodatni udar ukoliko gradske i općinske uprave ne budu dovoljno mudre da prilagode koeficijente na način da se taj teret ne povećava, već da ostane na istoj razini kakav je sada kroz komunalnu naknadu – najavio je Fuzul.
MODES u Biogradu namjerava poticati poduzetništvo kojem će oni kao gradska vlast biti samo servis za što brži razvoj, pri čemu im je jedna od mjera smanjenje prireza.
Manolo Jure Birkić kazao je kako dosad nije bio aktivan u političkim vodama, ali je bio uključen u više društvenih projekata.
– Radim na jednom aktualnom projektu, a to je unaprjeđenje poduzetničke okoline u Biogradu – poručio je Birkić.
MODES-ov dvojac pokušat će s vlasti skinuti HDZ-ovog Ivana Kneza koji Biograd vodi posljednjih 11 godina.