Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadru u kišnom Blatu samo bod

17.04.2017. 22:00
Zadru u kišnom Blatu samo bod


PRIMORAC (S) 1
ZADAR 1
STOBREČ – Igralište u Blatu. Gledatelja: 50. Sudac: Davor Mladin (Omiš). Pomoćnici: T. i M. Pavić. 4. sudac: Majstrović. Delegat: Storić. Strijelci: 1:0 F. Barać (37′), 1:1 Blažević (39′). Žuti kartoni: Visković (Primorac); Pranić i Šimurina (Zadar).
PRIMORAC (S): Karin, A. Barać, Bakić, Omrčen (od 75. Ivanišević), A. Župan, F. Barać, Ožegović, Visković, Zebić, Čerdić (od 75. Balić), Stjepanović (od 79. Šerić). Trener: Teo Bilonić
ZADAR: Gluić, Pranić, Rončević, Šimurina, Blažević, D. Župan, Pedišić, Colić (od 46. Smokrović), Terkeš (od 90. Viduka), Bubnjar (od 72. Anić), Jurjević. Trener: Ivan Pudar
Neugodna kiša, koja je padala gotovo sve vrijeme, znatno je utjecala na opću kvalitetu ove utakmice. U prvom poluvremenu Zadar je imao daleko više od igre, ali to nije i okrunio pozitivnim rezultatom. Prema vratima domaćih prvi značajniji udarac uputio je Terkeš u sedmoj minuti, baš u vratara Karina. Dvije minute potom Blažević je dobro pucao, no netko je u domaćoj obrani bio dovoljno priseban da bi izbio loptu s gol-crte. Blažević se okušao još u 13. minuti, kad mu je obranio vratar, te u 27. nakon čega je domaća obrana izbila loptu izvan igrališta. Primorac i nije imao neke značajnije akcije, ali uspio je povesti nakon što Zadar to nije učinio u lijepoj akciji Blažević-Colić- Bubnjar. Naime, domaćin je u 36. minuti poveo preciznim udarcem Frane Baraća iskosa s desne strane s nekih 13 metara. Prošlo je tek 120 sekundi a bilo je 1:1. Vlatko Blažević pucao je s 14 metara, prethodno prodavši lažnjak suparničkom igraču, te pogodio za izjednačenje. Do kraja prvoga poluvremena zabilježeno je još da je Bubnjar u 44. minuti pucao, ali neprecizno.
U drugom poluvremenu uz kišu neugodu je stvarala i relativno niska temperatura (svega +11 Celzijusovih), a na objema stranama zadugo nije bilo konkretnih akcija. U 57. minuti udarac je iskušao Pranić, no domaći je vratar lako ugrabio loptu. Stobrečani su igrali malo i preoštro, kadkad prljavo, pa je prosvjedovao trener Zadra Ivan Pudar, za što ga je sudac opomenuo, kao iz istovjetnog razloga i Ivana Šimurinu u 66. minuti. Do kraja nije se imalo što zapamtiti, tek jedan slabašni i neuspješni pokušaj Frane Baraća iz daljine prema Tomi Glujiću, pa je na kraju završilo neodlučeno.