Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Još jedno priznanje kontinuitetu vlasti u Zadru

Autor: Siniša Klarica

17.05.2009. 22:00
Još jedno priznanje kontinuitetu vlasti u Zadru

Foto: Filip BRALA



Novi gradonačelnik imat će u meni osobno i u SDP-ovcima potporu za sve one odluke koje bude donosio sam kao gradonačelnik i na one za koje treba potporu Gradskog vijeća, a koje su na dobrobit građana Zadra. Jednako tako, u nama će imati oštre kritičare svih onih rješenja koji favoriziraju pojedine interesne skupine i koje idu na štetu naših sugrađana, kazala je Ingrid Antičević Marinović, čestitajući Zvonimiru Vrančiću na izboru
Pobjednik ovogodišnjih lokalnih izbora i budući gradonačelnik Zadra dr. Zvonimir Vrančić nije ni jučer krio zadovoljstvo svojom pobjedom. Što više ona je ostvarena nešto većim postotkom nego što su to službene ankete HDZ-a predviđale prije izbora, ali nešto manjim rezultatom nego što je njegova stranka baratala tijekom samih izbora. Dan poslije, Vrančić je dodao: „Najprije bih se zahvalio svim biračima koji su glasovali za mene. To je još jedno priznanje kontinuitetu vlasti i političkoj opciji u Zadru kojoj pripadam. Pitali su me jesam li ovim izborom doživio osobnu satisfakciju s obzirom na neka predbacivanja još prije izbora. Moram reći – ne. Nisam doživio neku osobnu zadovoljštinu jer sam itekako, to sad mogu reći, bio zadovoljan svojim dosadašnjim statusom koji me je ispunjavao i zadovoljavao čak one moje male taštine. Međutim, stranka je ocijenila da sam ja osoba koja bi trebala postati zadarski gradonačelnik i ja sam prihvatio tu dužnost koju ću, nadam se, obnašati na zadovoljstvo i ponos sviju građana Zadra”.
Njegova protukanditakinja koalicije SDP-HNS-SHUS također je zahvalila svojim biračima te čestitala pobjedniku Zvonimiru Vrančiću. „Novi gradonačelnik imat će u meni osobno i u SDP-ovcima potporu za sve one odluke koje bude donosio sam kao gradonačelnik i na one za koje treba potporu Gradskog vijeća, a koje su na dobrobit građana Zadra. Jednako tako, u nama će imati oštre kritičare svih onih rješenja koji favoriziraju pojedine interesne skupine i koje idu na štetu naših sugrađana. Tražit ćemo da gradska vlast bude socijalno osjetljivija pogotovo u ovim vremenima. Ovaj rezultat posljedica je činjenice da smo na političkoj sceni mi praktično ostali sami s HNS-om, a HDZ je okupio sve relevantne političke snage i stranke. I u takvoj situaciji, gdje je HDZ okupio sve, mi smo osvojili jedan mandat više. No već na sljedećim parlamentarnim izborima to neće biti dvoboj koalicija nego dviju opcija, HDZ-a ili SDP-a, rekla je Ingrid Antičević Marinović.
Nezavisni Željko Predovan uspio je sa svojih 5,77 posto ući u u GV Zadra. Predovan je najprije čestitao HDZ-u na očekivanoj pobjedi na županijskoj razini. „Što se tiče Grada Zadra, tu su dobili više nego što sam ja očekivao. Posebno iznenađenje su dva mandata DSU-a, koji su u odnosu dobijenog i uloženog, puno bolje prošli nego ja. Mi smo u kapanji potrošili oko 110.000 kn (naspram, prema riječima Josipa Vlahovića, nešto više od 2.000 kn DSU-a, pr. a.) Ovim odnosom gdje HDZ u GV Zadra ima 15, a može imati i 16 vijećnika zbog predstavnika srpske nacionalne manjine, zajedno sa svojim partnerima na okupu, nažalost može samostalno donositi sve odluke bez ikakvih problema, ma koliko one bile ili ne bile pametne”, izjavio je Željko Predovan.