Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Oboje glasovali točno u 10 sati

Autor: Siniša Klarica

17.05.2009. 22:00
Oboje glasovali točno u 10 sati

Foto: Zvonko KUCELIN



Zanimljivo je da su se oba kandidata na svojim biralištima pojavili točno u 10 sati, pa su mediji bili razapeti u njihovom praćenju. Ni jedan od kandidata nije pristao pomaknuti svoj termin barem za 15 minuta


Kandidat koalicije HDZ-HSLS-HSS-HSP-HSU za gradonačelnika Zadra dr. Zvonimir Vrančić glasovao je jučer na biračkom mjestu u Mjesnom odboru Jazine II. Vrančićevo glasovanje popratili su mnogi zadarski mediji, a tom prilikom Vrančić je rekao: “Pozvao bih sve građane da izađu na izbore koji su od važnosti za Grad Zadar jer se danas odlučuje tko će ih voditi u četverogodišnjem razdoblju. Mislim da smo u kampanji imali mogućnosti prezentirati građanima naše programe i vizije za budućnost. Građani su se zaista mogli upoznati s onim što im mi nudimo. Demokracija je u Hrvatskoj sazrila, a građani će na osnovi kvalitete programa moći izabrati svoje predstavnike. Na osnovi naših dosadašnjih rezultata rada, doista mislim da ću ja osobno pobijediti, čak i uvjerljivo. Ne bih se sad zamarao postotcima, ali zadnje ispitivanje je pokazalo razliku od 15 posto u korist naše koalicije. Isto tako mislim da će lista koalicije imati i natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću Zadra.”
Njegova protukandidatkinja iz koalicije SDP-HNS-SHUS Ingrid Antičević Marinović koja je glasovala u MO Arbanasi, je dodala: “Ispunila sam svoju građansku dužnost i očekujem da će to učiniti i građani Zadra u što većem broju. Ovi su izbori prevažni zbog aktualnog trenutka u kojem se Zadar i Hrvatska nalaze. Državna vlast ne provodi bilo kakve antirecesijske mjera, ne priznaje probleme. Uloga lokalne samouprave, a time i naše gradske uprave je da se posveti svojim građanima i njihovim problemima. Nikad nije bilo, a pogotovo ne sad, vrijeme za gradnju spomenika, nego onih resursa koji su u interesu, pogotovo zaštite standarda naših građana!”
Zanimljivo je da su se oba kanidata na svojim biralištima pojavili točno u 10 sati, pa su mediji bili razapeti u njihovom praćenju. Ni jedan od kandidata nije pristao pomaknuti svoj termin barem za 15 minuta, a Ingrid Antičević Marinović je dodala da kad je već kopiraju u svemu, nisu trebali i u terminu izlaska na biralište. Međutim, Vrančić je izašao onim medijima koji su zakasnili i za potrebe fotografiranja i snimanja, odglumio još jedno glasovanje kako ti mediji ne bi bili zakinuti.