Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Jana i Igor Mijailović prijavljeni zbog prijevare

Autor: Suzana Bandić

17.05.2010. 22:00
Jana i Igor Mijailović prijavljeni zbog prijevare

Foto: Filip BRALA



Iako je Državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu protiv bračnog para Mijailović, kazneni je progon preuzeo Vladimir Aljinović, direktor tvrtke AG Trade iz Splita, koji ih je i prijavio za prijevaru tešku oko 140 tisuća kuna
Jana Mijailović, hrvatskoj javnosti poznatija kao alpinistica koja je prošle godine bila dio ekspedicije na Mount Everest, i njezin suprug Igor, jučer su sjeli na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru zbog optužbi za prijevaru i zloporabu položaja i ovlasti.
Iako je Općinsko državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu protiv njih jer nisu našli temelj za podizanje optužnog akta, kazneni progon protiv bračnog para Mijailović preuzeo je Vladimir Aljinović, direktor tvrtke AG Trade iz Splita, koji ih je i prijavio za prijevaru tešku nešto manje od 140 tisuća kuna.
Aljinović Janu i njezina supruga Igora optužuje da su kao vlasnici obrta PVD-Tepih centar Zadar još prije četiri godine oštetili njegovu tvrtku za spomenuti iznos.
Međutim, sudac Ivica Marinović koji vodi ovaj slučaj, jučerašnje je ročište odgodio jer se na sudu nije pojavio Aljinovićev odvjetnik. Ključni problem bio je što u kaznenom progonu koji je Aljinović preuzeo njegov odvjetnik nije precizirao za što konkretno tereti Janu, a za što njezina supruga te o kojem konkretnom iznosu je riječ.
– Bez preciznih odrednica ja ovu raspravu ne mogu započeti, a ukoliko vi sami, bez vašeg odvjetnika, ne možete učiniti isto, raspravu ću odgoditi. Dajem vam rok od 15 dana što smatram da je sasvim razumno vrijeme za konkretiziranje kaznenog djela te preciziranje o kojem iznosu je riječ – kazao je sudac Marinović naglasivši kako će cijeli slučaj odbaciti ukoliko tužitelj u danom roku ne sredi optužni akt.
Ni tužitelj, a ni bračni par Mijailović slučaj nisu željeli komentirati.