Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mladi dali krv

Autor: Jelica Farkaš

17.05.2010. 22:00
Mladi dali krv


Biogradsko Gradsko društvo Crvenog križa organiziralo je jednu od akcija dragovoljnog darivanja krvi, koja je dodatno obilježila tjedan Crvenog križa od 8. do 15. svibnja.
Uz prigodne aktivnosti kao što su prikupljanje odjeće, obuće, igračaka i knjiga koje je organizirano u suradnji s biogradskom Gradskom knjižnicom, upriličena je i posebna akcija dragovoljnog darivanja krvi. Radi se o akciji koja se već nekoliko godina uspješno realizira sa Srednjom školom Biograd, a u kojoj učenici četvrtih razreda ove škole postaju sudionici ovog humanitarnog projekta. Na taj način svake se godine obnove, točnije pomlade redovi dragovoljnih darivatelja jer znatan dio njih uglavnom i nadalje ostaju stalni članovi aktiva DDK Crvenog križa.
U ovoj akciji provedenoj u školi darivanju se odazvalo 17 darivatelja, a krv je moglo dati njih 14.
Ovom prigodom krv je dalo i nekoliko stalnih članova aktiva Biograd kao ohrabrenje mlađim kolegama, a ta je akcija završila s prigodnim domjenkom i druženjem.
Krv su dali: Marina Zubčić, Žana Bobić, Adrijana Bulić, Zrinka Pelicarić, Rade Tomić, Vinko Morožin, Jelena Jelić, Edi Prizmić, Ante Božulić, Šime Vrankulj, Marina Mršić, Luka Bačkov, Ivana Punoš Petrina i Kristina Brčić.