Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U četiri godine od osnutka do Prve ŽMNL

17.05.2011. 22:00
U četiri godine od osnutka do Prve ŽMNL


Nakon odigranih 26 utakmica Druge ŽMNL prvo mjesto osvojili su momci iz Vrsi i to sasvim zasluženo. U ne tako dugom vremenu svog djelovanja MNK Vrsi iz Vrsi su u samo četiri godine od osnutka ušli u Prvu ŽMNL. Dvije sezone nastupali su u Trećoj ligi, također dvije u Drugoj i sada imaju priliku pokazati što znaju i u Prvoj ligi. Rezultati koje su ostvarili u Drugoj ligi zaista su vrijedni divljenja svih onih koji znaju što je mali nogomet. Njihov omjer pobjeda i poraza u 26 utakmica iznosi 23:3, u bodovima to je 69 bodova. Što se tiče gol razlike, ona je 176:64, nitko nije postigao toliko golova u svim ligama. Isto tako treba pripomenuti da je najviše zgoditaka postigao Lovre Rančić iz Vrsi koji je i prvi strijelac lige sa 47 postignuta gola. Vodstvo kluba na čelu s predsjednikom i voditeljem Ljubom Milutinom zaista je napravilo malo čudo od jednog prosječnog trećeligaša, došli su u samo četiri godine do Prve lige a to su napravili sljedeći igrači: Mario Milutin, Ivan Mirković, Josip Štrkalj, Lovre Rančić, Marko Vukšević, Đulijano Krizman, Božidar Bokara, Josip Vulić, Ivan Ninčević, Jurica Čirjak, Antonio Mrdelja, Michael Čirjak, Antonio Mrkela, Mijo Bolotin i Mladen Bačko. Predsjednik kluba Ljubo Milutin zahvalio je igračima i onima koji su ih podržavali na putu do njihova cilja.
– Zahvaljujem svim igračima koji su dali sve od sebe kroz natjecanje, a također i lokalnoj samoupravi koja nas prati i pomaže u troškovima natjecanja. Nadam se da će dobra suradnja ostati i dalje ovako dobra kao i do sada jer se zaista možemo dičiti s time da je jedno malo mjesto kao što su Vrsi dobilo županijskog prvoligaša u malom nogometu.
Na završetku utakmice povjerenik Toni Kruneš predao je pehar za osvojeno prvo mjesto kapetanu Mariju Milutinu, a je zlatnu je kopačku primio Lovre Rančić. Nakon podjele priznanja potekla je “rijeka šampanjca” u Mocirama, a to su momci sigurno i zaslužili svojim igrama i ponašanjem na parketu.