Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bivšem policajcu treći put sude zbog primanja 200 kuna mita

17.05.2012. 22:00
Bivšem policajcu treći put sude zbog primanja 200 kuna mita


Bivši policajac iz Obrovca Tomislav Zdrilić (36) optužen da je prije šest godina od slovenske državljanke uzeo 200 kuna mita sjeo je jučer i treći put na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru. Nakon dvije nepravomoćne oslobađajuće presude koje mu je izrekao sudac Boris Radman koji za primanje mita nije u dokaznom postupku našao dokaz da je policajac uistinu počinio djelo za koje ga je teretio USKOK, njemu je jučer pred potpuno izmijenjenim Sudskim vijećem ponovno započelo suđenje.
Jednako kao i sucu Radmanu, Zdrilić je i pred novim predsjednikom Vijeća Borisom Babićem ponovio kako se ne osjeća krivim, nakon čega je saslušan njegov kolega Ante Šarlija koji je s zajedno s njim tog 2. srpnja 2006. godine kontrolirao promet kod Rovanjske.
– Ja nisam vidio da je kolega uzeo mito, a niti jedan od nas nije mogao ništa učiniti da ovaj drugi ne vidi. Osim toga, taj smo dan zaustavljali vozila iz pravca Zadra, a slovenska državljanka koja tvrdi da je Zdriliću dala mito dolazila je iz pravca Rijeke – rekao je Šarlija dodajući kako su tog dana ispisali ukupno tri kazne te da postoji evidencija o svim zaustavljenim vozilima tog dana kao i smjer njihova kretanja. Sudsko vijeće nakon kratke stanke odlučilo je potom pribaviti te zapise kao dokaz koji će na sljedećem ročištu predočiti te tako utvrditi je li postojala mogućnost da je optuženi policajac ipak zaustavio Slovenku.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU