Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Puljićeva utakmica karijere unatoč porazu

17.05.2012. 22:00
Puljićeva utakmica karijere unatoč porazu


Jako mi je žao zbog poraza. Cijeli Luzern je živio za ovaj finale – kaže zadarski stoper


Utakmica karijere završila je – u suzama. Tomislav Puljić sa svojim je Luzernom preksinoć izgubio finale švicarskog kupa od moćnog Basela, kluba koji je ove godine iz Lige prvaka izbacio Manchester United i bio ravnopravan s Bayernom u eliminacijskoj fazi. Nakon 90 minuta Luzern i Basel igrali su 1:1, isti je rezultat bio i nakon dva produžetka po 15 minuta da bi nakon jedanaesteraca slavio aktualni prvak (4:2). Puljić nije pucao jedanaesterce, bio je određen za šestu ili sedmu seriju, no do te faze izvođenje kaznenih udaraca nije došlo.
– Jako mi je žao zbog poraza. Cijeli Luzern je živio za ovaj finale – kaže Puljić koji je na poziciji stopera odigrao cijelu utakmicu. I to kako, zabio je Zadranin gol za 1:1 u 67. minuti i bez pogreške odradio posao u obrani. Nakon kornera Puljić je glavom pospremio loptu u kut Baselova gola.
– Ovo je sigurno bila jedna od mojih najboljih utakmica ne samo u Luzernu nego i u karijeri uopće. Svakako, nikad nisam igrao važniju utakmicu.
Uvod u utakmicu koja se igrala u Bernu je bio sjajan.
– Kad smo dolazili na stadion, vidjeli smo na tisuće naših navijača. To su posebni trenuci u kojima vas prolaze trnci jer znate koliku vam podršku pružaju ti ljudi. U Bernu je bilo 30 tisuća gledatelja, od toga je sigurno 20 tisuća bilo naših.
Luzern čeka trofej od 1992. godine kada je osvojio Kup.
– Zato nam je još teže pao poraz od Basela. Odigrali smo odličnu utakmicu, Basel osim pogotka nije imao pravu šansu, ali jedanaesterci su uvijek lutrija. Ovaj put sve je otišlo na njihovu stranu. Zna se koliko je Basel kvalitetan sastav i igrati tako dobro svih 120 minuta s njima nije lako. Ono što je Basel igrao ove godine u Ligi prvaka je doseg na razini najboljih europskih klubova. Da smo pobijedili, slavlje u Luzernu bi trajalo danima. Ovako, svi smo malo utučeni.
Ipak, Zadranin zna da će nova prilika doći vrlo brzo.
– Igram sve bolje i ne bojim se za svoju karijeru. U Luzernu sam dvije godine i imam ugovor na još dvije. Ne znam hoću li ostati, ali vjerujem da će se moj klub i sljedeće sezone boriti za trofeje, bez obzira hoće li to biti Luzern ili neka druga momčad. No, s titulama se ne zamaram. Za mene su moja obitelj, supruga i dvoje djece najveće bogatstvo.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU