Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vestić: Posebno su nas pogodile presude generalima

17.05.2012. 22:00
Vestić: Posebno su nas pogodile presude generalima


Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Zadarske županije jučer je održala 10. izbornu skupštinu. Novi-stari predsjednik je Ivan Ive Vestić, dopredsjednica Tonka Bajlo, a tajnica Marija Zorić.
Ostali članovi Izvršnog odbora su Petar Strenja, Danica Henić, Krste Zubčić, Ivan Jermen, Tome Brkić i Tome Birkić. Članovi Nadzornog odbora su Franka Baždarić, Marija Bulj i Ana Jeličić, a Časnog suda Vinko Rogić, Zorka Žunić i Anica Paštrović.
– Problemi s kojima smo se ranije susretali ostali su uglavnom isti, a pojavili su se i neki novi. Prije svega mislim na daljnje omalovažavanje Domovinskog rata, ali i na neostvarivanje pojedinih prava poginulih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Posebno su nas pogodile prvostupanjske presude Haškog suda za naše generale Gotovinu i Markača, rekao je Vestić na početku izvješća o radu dodajući da se kroz optužnice Haškog suda Domovinski rat i blistave pobjede Oružanih snaga Republike Hrvatske, Bljesak i Oluja i dalje proglašavaju zločinačkim pothvatom i etničkim čišćenjem, kazao je Vestić, dodavši kako su aktualna vlast i predsjednik RH našli vremena za Jasenovac, ali nisu za Bleiburg.
U restoranu Falcon nasuprot Jedriličarskog kluba Uskok nazočilo je stotinjak roditelja i gostiju. Pored Marija Pešuta iz Gradske uprave, Ljubice Krcić, predsjednice županijske Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata, Jere Zurka, predsjednika županijske Udruge branitelja oboljelih od PTSP-a, i Nina Rašina, predsjednika zadarske podružnice UHDDr-a, svojom nazočnošću sjednicu su uveličali predstavnici Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije te Splita, Solina, Imotskog, Gospića, Sinja i drugi.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU