Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Više ne ovisimo sami o sebi

Autor: Šime Ćurko

17.05.2013. 22:00
Više ne ovisimo sami o sebi

Foto: Zvonko KUCELIN



Igor Prahić na Stanovima je godinu i pol dana. Većina utakmica Zadra u tom razdoblju imala je onakav ili ovakav imperativ. Ipak, malo koja je imala značaj kao što je slučaj sa sutrašnjim gostovanjem u Rijeci.
– Nažalost, više ne ovisimo sami o sebi. Dugo smo držali deveto mjesto, ali previše smo toga propustili u posljednjim kolima. Nismo u sjajnoj situaciji, to treba priznati, jer ako Inter pobijedi u obje utakmice sigurno ostaje u Ligi – kaže Prahić koji smatra da se Zadar u aktualnu situaciju doveo puno prije 1:1 s Koprivničanima od prošle subote.
– Poraz od Intera na Stanovima je najveći krivac za poziciju u kojoj smo se našli. U Vinkovcima smo vratili ta tri boda, ali smo nakon Slavena ponovno napravili korak natrag. Nisu nam na ruku išli ni drugi rezultati pa smo sada tu gdje jesmo.
Iako bi Zadar i sa šest bodova iz posljednjih 180 minuta mogao ispasti Prahić smatra da se na Stanovima trebaju suzdržati od kombinacija. Ipak…
– Ne možemo pobjeći od računica koliko kome za koju poziciju treba bodova. S druge strane, svjesni smo da jedino na što možemo utjecati jest ono što se događa na terenu u našim utakmicama. Pokušavamo u toj situaciji izvući najbolje što možemo.
Što može Zadar izvući na Kantridi?
– Nadamo se pobjedi, ali jasno je da i Rijeka ima svoju računicu. I mi i Rijeka imamo pritisak rezultata, premda se u ovoj situaciji čini da je nama ipak teže.
Prahiću bi nastup na Kantridi mogao biti posljednji ove sezone budući da je u skupini igrača koja na posljednje gostovanje putuje s dva žuta kartona.
– Nitko od igrača o tome neće posebno voditi računa. Nemamo se što čuvati kartona niti bilo što kalkulirati. Bude li trebalo neću bježati ni od kartona, ako to u određenoj situaciji bude dobro za momčad.