Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Obećali mega marine u Košljunu i Proboju

17.05.2017. 22:00
Obećali mega marine u Košljunu i Proboju


Pag može sve – Pag otvoren za sve slogan je pod kojim je paški MODES jučer u Zadru predstavio svoje kandidate za gradonačelnika Paga i njegovog zamjenika, Antu i Davora Fabijanića. Okosnica izbornog programa, rekao je kandidat za zamjenika gradonačelnika Davor Fabijanić, je gospodarstvo jer obojica dolaze iz redova poduzetnika koji znaju od jedne kune napraviti dvije.
– Mi dolazimo iz realnog sektora i jesmo bageristi, ugostitelji, poduzetnici, hotelijeri kako nas neki prozivaju. Stoga ćemo Pag učiniti gospodarski konkurentnim gradom, rekao je Davor Fabijanić.
Za MODES-ovog kandidata za prvog čovjeka Paga, Antu Fabijanića Njekulina, koji je već četiri godine vodio ovaj grad, ključni su razvoj i stimulacija poduzetništva kroz smanjenje doprinosa i davanja Gradu za nova ulaganja
– Tu je prije svega izgradnja dviju gospodarsko-poduzetničkih zona i ulaganje u njihovu infrastrukturu. Žalosno je da Pag uopće nema gospodarske zone. Žalosno je da smo mi nekad, pod našom administracijom, povlačili i 60 milijuna kuna iz raznih fondova, a u ove protekle četiri godine nije povučeno ništa. Stoga ćemo otvoriti gradski ured za izradu dokumentacije za EU fondove. U tim zonama planiramo otvoriti najmanje 100 novih radnih mjesta. Također planiramo prodaju parcela za izgradnju, uz minimalnu naknadu, rekao je Ante Fabijanić, dodajući da bi novi zamah u turizmu, kroz ulaganja u nove hotelske kapacitete zasnovane na zdravstvenom turizmu, otvorio oko novih 300 radnih mjesta
MODES Paga planira izgradnju mega marina u Košljunu i Proboju s prihvatom katamaranske linije i kruzera. Stimuliralo bi se i otvaranje novih sirana. MODES-ovci se zalažu i za prijenos ovlasti županijskog ureda za urbanizam u nadležnost grada Paga, kako bi se građevinske dozvole dobile u roku sedam dana.