Prikupljat će se sredstva za novi instrumentarij kirurgije

Slika korisnika admin
A. SITNICA

Dani masline su službeno završeni, ali akcije i dalje traju. Nakon što je u dvorištu zadarske Opće bolnice posađena sadnica domaće sorte oblica, u srijedu navečer je pokrenuta inicijativa da na sljedećem jubilarnom, 20. izdanju ove sve prestižnije manifestacije maslinara i uljara Mediterana, u sklopu Maslinarskog marendina pokrene akcija prikupljanja sredstava za nabavku novog instrumentarija za Odjel kirurgije OB Zadar.

- Lani smo podržali akciju za nabavku uređaja za pregled maternice, ove godine aparata za zračenje, a dogodine ćemo početi prikupljati sredstva za nabavku novih instrumenata neophodnih kirurgiji, rekao je Benito Pucar, predsjednik Organizacijskog odbora Dana masline.

U dogovoru sa dr. Radom Šakricom i pokretačem Maslinarskog marendina Nedjeljkom Jusupom, Pucar je akciju najavio na domjenku u Koboni Satra Riva na Puntamici, zahvalivši se sudionicima Dana masline te svim dosadašnjim i budućim donatorima.

- Uz natjecateljski i edukativni želimo da naša manifestacija sve više ima i humanitarsni karakter, rekao je Pucar podsjetivši da će se većina maslinovih ulja sakupljena od natjecatelja i ove godine donirati Dječjem vrtiću za djecu s teškoćama u razvoju Latica iz Zadra.

Autor: 
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno