Vrtiću Ćok iz Tkona za "Suhozide" donacija OTP banke

Slika korisnika admin
Andrina LUIĆ

U sklopu programa "Zeleno svjetlo za... bolje društvo", OTP banka je na javnom natječaju za dodjelu donacija odabrala 44 projekta kojima će dodijeliti ukupno 400.000 kuna, a među njima su i prvi otočni eko vrtić Ćok iz Tkona, koji je prošli tjedan obnovio status međunarodnog eko vrtića na svečanosti održanoj u Zagrebu.

- Na natječaj je pristiglo gotovo 1300 prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 44 projekta, među kojima je i bio naš projekt" Suhozidi", potvrdila nam je u telefonskom razgovoru ravnateljica vrtića Ana Kuštera.

Napominje da su kriteriji bili strogi, trebalo je pokazati da projekt ima veliku važnost za dječji vrtić i za Općinu Tkon u očuvanju kulturne baštine.

- Često u šetnjama posjećujemo mjesta na kojima su podignuti suhozidi, a djeca su se zainteresirala za to kako su ih ljudi nekad gradili. Nije nimalo lako prenijeti ljubav prema kulturnoj baštini, a mi u vrtiću svakodnevno radimo na tome, istaknula je ravnateljica.

Nakon potpisivanja ugovora počet će prve aktivnosti, a već 26. svibnja Ćoci će izložiti svoje radove na temu Suhozidi - moje blago. Poslije toga očekuje ih suradnja s Udrugom Dragodid i Konzervatorskim odjelom u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno