Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Batur otišao, Mitrović odlazi

Autor: Šime Ćurko

17.06.2009. 22:00
Batur otišao, Mitrović odlazi

Foto: Vedran SITNICA



Marin Batur i Ante Mitrović jučer su trebali uzeti ispisnice i na taj način postati slobodni igrači. Makar je tako izjavio Josip Bajlo, sportski direktor prvoligaša sa Stanova. Vijest je to koja se ne bi mogla svrstati u kategoriju neočekivanih, no, ne može se reći niti da je sasvim očekivana.
– Razočaran sam. Mogu reći još samo da smo se Zadar i ja sporazumno razišli – izjavio je Batur nakon sastanka s predstavnicima kluba. Na pitanje čime je to razočaran, Batur je ostao suzdražan.
– Ne želim ni s kim, posebno ne s mojim matičnim klubom komunicirati putem medija. Ovo je za mene težak trenutak, drugi put u karijeri odlazim iz Zadra i sada jedino što želim je biti uz svoju obitelj.
O tome gdje će nastaviti karijeru (kao realna opcija spominju se Raštane) Batur kaže:
– Trenutačno nisam za donošenje nekih odluka, već se trebam odmoriti. Ono o čemu ću voditi računa u izboru novog kluba jest da budem blizu obitelji – zaključio je Batur koji se u Zadar vratio prošlog ljeta iz drugoligaša Pomorca i potpisao četverogodišnji ugovor od kojeg je odradio samo godinu dana. Prošao je Batur težak put do prve momčadi Zadra, nakon što je bio u nekoliko drugoligaša, potom je sa Šibenikom igrao u Prvoj HNL, a lanjska sezona trebala je biti njegov novi zadarski početak. No, ozljeda (koljeno) sasvim ga je udaljila iz prve momčadi pa je iza Batura više oporavljenička negoli natjecateljska sezona.
Za razliku od Batura, Ante Mitrović formalno je još uvijek član Zadra. Kako kaže, ispisnicu još nije uzeo, ali…
– Realno je očekivati da ću otići sa Stanova. Imam jednu ponudu iz prve austrijske i jednu iz prve belgijske lige. Ipak, za sada sa Zadrom još ništa nisam dogovorio i dok je tako ne mogu ništa konkretnije reći – poručio je Mitrović, svojevremeno jedan od najtalentiranijih igrača koji su izašli iz zadarske škole nogometa. Dokaz tome je i činjenica da je već kao šesnaestogodišnjak u sezoni 2004./05. ušao u prvu momčad. Za njega je tada bio zainteresiran i Dinamo u čijim je redovima Mitrović i proveo pola godine nakon završetka juniorskog staža. No, Zadar je stopirao njegov odlazak pa Mitrović nije nastupao za Dinamo koji ga nije mogao registrirati. Posljednje dvije sezone Mitrović nije pokazao očekivani napredak. Možda će mu izgledna promjena sredine dobro doći u traženju prave forme.


 ŠESTORICA VEĆ OTIŠLA


Odlaskom Batura vjerojatno i Mitrovića, broj onih koji su napustili Zadar popeo se na šest. Ninoslav Parmaković otišao je još prije kraja prošle sezone, Andrija Vuković krenuo je u potragu za novim angažmanom, a u ponedjeljak su ispisnice uzeli Dragan Župan i Edin Šaranović. Logično je pitanje tko će doći. Hajduk je trojici svojih igrača, Goranu Jozinoviću, Mateju Jonjiću i Tediju Suraću predložio posudbu u Zadar. Jozinović je za momčad sa Stanova igrao u proljetnoj polusezoni, Surać (1989.), inače napadač, iz Zadra je otišao kao talentirani mladi igrač, a u međuvremenu ga je Hajduk poslao na posudbu u drugoligaš Junak. O Jonjiću se za sada zna tek da je stoper. No, pitanje je hoće li spomenuti trojac i prihvatiti dolazak u Zadar.




 SUBOTA ILI NEDJELJA


Robert Markulin, novi predsjednik Udruge Prve HNL, najavio je da bi hrvatski prvoligaši ponovno mogli utakmice igrati subotom nakon što se lani tijekom cijele sezone igralo nedjeljom. Na Stanovima vjerojatno nemaju ništa protiv subote, baš kao ni protiv nedjelje.
– Zadar nema još definiran stav niti kada je riječ o danu u kojem bismo igrali niti o satnici. O tome bi tek trebalo razgovarati u klubu i dobro procijeniti koja nam solucija naviše odgovara. Naravno, treba vidjeti i kakav će stav biti ostalih klubova. Ono što bismo željeli, bez obzira je li riječ o suboti ili nedjelji, jest da što više domaćih utakmica igramo pod rasvjetom – kaže Novica Erlić, direktor kluba.