Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Gojko Jerković prebjegao SDSS-u

Autor:

17.06.2009. 22:00
Gojko Jerković prebjegao SDSS-u

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Jučer smo imali različite dresove, a danas bih vas sve zamolio da obučete dres Grada Obrovca, rekao je Šoša


Četiri vijećnika koalicije DC-HSLS napustili su jučerašnju konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Obrovca, nakon što je njihov vijećnik Gojko Jerković prešao u redove SDSS-a. Prelazak dojučerašnjeg kolege DC-HSLS-ovi vijećnici komentirali su jedino riječju “izdaja” prilikom izlaska iz vijećnice.
Nakon najnovije rošade obrovačkih vijećnika SDSS ima četiri umjesto tri vijećnika, koliko ih je dobio na temelju dobivenih glasova na lokalnim izborima. DC-HSLS pada s pet na četiri, HDZ ostaje na pet, a DPS na tri vijećnika. Prelaskom Jerkovića u SDSS zadovoljen je i uvjet da u Gradskom vijeću ima sedam predstavnika srpske nacionalne manjine (SDSS četiri i DPS tri).
Na sjednici je za predsjednika Gradskog vijeća izabran Grga Šoša koji je u prijašnjem mandatu obnašao istu dužnost. Za njegovog zamjenika izabran je prebjeg Gojko Jerković.
– Molim sve da se u Obrovcu započne normalno raditi. Jučer smo imali različite dresove, a danas bih vas sve zamolio da obučete dres Grada Obrovca i da radimo za ovaj kraj i narod koji živi ovdje, rekao je Šoša.
Dodajmo kako je većina odluka na jučerašnjoj sjednici usvojena glasovima HDZ-ovih i SDSS-ovih vijećnika, dok su vijećnici DPS bili protiv.


 ŠVONJA: KRIMINALCI, A NE VIJEĆNICI




Vijećnik DPS-a Branislav Švonja koji je jučer prvi put prisustvovao sjednici Gradskog vijeća Obrovca oštro je komentirao prelazak vijećnika iz jedne stranke u drugu.
– Ovo su više kriminalci nego vijećnici. Ovim bi se trebala pozabaviti policija i sud. Čovjek je pod najžešćim prijetnjama došao ovdje i prihvatio da glasa. Ovo je siledžijstvo.
Novi SDSS-ovac Gojko Jerković samo je kazao kako njega nije nitko natjerao da dođe u vijećnicu.