Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Istukao djecu jer su se prskala njegovom vodom

Autor: Suzana Bandić

17.06.2010. 22:00
Istukao djecu jer su se prskala njegovom vodom

Foto: Tomislav JERAK



Milivoj Došen zatekao je grupicu djece na svom terenu koja su se prskala vodom te ih je stao rastjerivati i tući kud koga dohvati. Nakon što su se ustrašena i istučena djeca vratila u školu te ispričala svojim učiteljima što su doživjela, slučaj je prijavljen benkovačkoj policiji
Zbog nekoliko litara vode Benkovčanin Milivoj Došen zvani Mišo (45), jučer je u svom divljačkom pohodu istukao desetak učenika, mahom 7. i 8. razreda tamošnje osnovne škole, od kojih je šestoro zatražilo liječničku pomoć. Najgore je prošla 13-godišnja Kristina koja se od Došenove pljuske srušila na pod. Tamo ju je, priča njezin otac Milan, nastavio udarati nogama kud god ju je dohvatio.
– To je divljak, ništa drugo! Tako mi dijete izudarati iz čista mira. Što li on sebi umišlja, da je šerif? Uletio je među njih i počeo šamarati, cipelariti i lupati šakama koga i kuda stigne – ljutito je prepričao Milan Kulaš ono što mu je ispričala njegova kćer na putu dok ju je iz benkovačkog Doma zdravlja vozio prema biogradskoj Ortopedskoj bolnici.
Osnovce je Došen zatekao na svom neograđenom zemljištu, kraj kuće u izgradnji, koje se nalazi odmah nasuprot škole u vrijeme dok je njih desetak tu kratilo vrijeme preko velikog školskog odmora. Sutra će joj biti gotovi nalazi krvi i urina pa ćemo vidjeti što dalje, ali u strahu smo jer je doživjela šok, a već godinama je na terapiji zbog štitnjače. Djeca su u igri pronašla šaht za vodu, spojila gumu na njega i započela se prskati vodom. Došenu je to dojavila njegova kći koja pohađa istu školu nakon čega je on došao te ih u bijesu stao rastjerivati i udarati. Osim 13-godišnje Kristine Došen, šakom je dohvatio i jednog dječaka kojemu je rasjekao usnicu, dok su ostali, srećom, prošli bez nekih većih ozljeda.
– Supruga mi je poslijepodne bila kod kćeri u bolnici, liječnici su joj rekli da će je zadržati na promatranju najkraće do sutra. Smještena je na JIL-u i dali su joj voltaren zbog bolova u leđima. Sutra će joj biti gotovi nalazi krvi i urina pa ćemo vidjeti što dalje, ali smo u strahu jer je ona godinama već na terapiji zbog štitnjače koja joj ne luči hormone. Šok je to za nju – ispričao je Milan Kulaš koji je ujedno i uputio apel svim roditeljima čija su djeca jučer fizički napadnuta ili su pretrpjela strah od Došena da slučaj prijave policiji kako bi on bio adekvatno kažnjen. Dodao je kako ne vjeruje da je njegova kći Došenu išta loše učinila obzirom da je uzorna ponašanja, vrlo dobra učenica, članica benkovačkog KUD-a i slično.
Nakon što su se ustrašena i istučena djeca vratila u školu te ispričala svojim učiteljima što su doživjela, slučaj je prijavljen benkovačkoj policiji koja je potom obavila obavijesne razgovore s roditeljima oštećene djece, ali i s Došenom, protiv kojega je potom podignuta kaznena prijava zbog nanošenja tjelesnih ozljeda.
Kako saznajemo, Došen je najprije negirao da je djecu fizički napao, no potom je, suočen s drugom stranom priče sve ipak priznao i iskazao kajanje. Kazao je kako ne zna ni sam što mu je bilo, te da bi više volio da se jučer ujutro nije ni probudio nego što je digao ruku na tu djecu jer je i sam otac četvoro djece.
No njegovi susjedi kažu kako ih taj postupak ne iznenađuje previše te da je on i inače vrlo temperamentan i konfliktan zbog čega s mnogima ne razgovara i u zavadi je, a posebice od rata na ovamo.
No ovo nije prvi slučaj da su se pojedinci drznuli obračunavati s djecom u Benkovcu. Slično se dogodilo prije svega dva mjeseca kada se mladi Benkovčanin obračunavao s djecom koja su, navodno bacala kamenčiće na psa njegove djevojke. Jednoga od njih strpao je u svoj automobil, provozao ga, održao mu “lekciju” i udijelio dvi, tri pljuske te ga poslao kući. I on je zaradio kaznenu prijavu.