Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Oaza otočne ljepote

Autor: Nenad Marčina

17.06.2010. 22:00
Oaza otočne ljepote


Cilj nam je pronaći vodu na otoku, a izvora bogatom vodom ima, kako se pretpostavlja, u božavskom polju. Bušotine su napravljene i nadamo se da ćemo uskoro biti umreženi u vlastiti vodovodni sustav, jer nam on jedino i jamči osnovu za izgradnju luksuznog hotelskog smještaja kapaciteta 500 smještajnih jedinica, naglašava Lončarević
U božavskom hotelskom kompleksu susreli smo Zorana Morovića, dugootočkog načelnika i predsjednika Turističke zajednice Dugog otoka, a u razgovoru sa suvlasnikom Turističkog naselja Hoteli Božava, mr. Darkom Lončarevićem, doznali smo da je pitka voda glavni problem daljnjeg razvoja božavskog turizma. Kako na Dugom otoku nije izgrađena vodovodna mreža, sva voda s kojom raspolažu božavski hotelijeri stiže iz Zadra vodonošcem “Zrmanja”.
– Cilj nam je pronaći vodu na otoku, a izvora bogatim vodom ima, kako se pretpostavlja, u božavskom polju. Bušotine su napravljene i nadamo se da ćemo uskoro biti umreženi u vlastiti vodovodni sustav, jer nam on jedini i jamči osnovu za izgradnju luksuznog hotelskog smještaja kapaciteta 500 smještajnih jedinica, naglašava Lončarević, dodajući da je cilj božavskog turizma pokretanje zdravstvenog i konferencijskog turizma.
Pa upravo ta izoliranost i bogatstvo raznolikosti ponude, zadovoljni i obrazovni djelatnici su razlog što se u Božavu turisti vraćaju. Više od 30-ak posto stalnih gostiju svoju ljubav i strast prema toj turističkoj oazi prenose svojoj djeci, unucima i mnogobrojnim prijateljima.