Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Poznaniku oteo recepte za heptanon

Autor: Suzana Bandić

17.06.2010. 22:00
Poznaniku oteo recepte za heptanon


U teškoj apstinencijskoj krizi 38-godišnji je Zadranin u četvrtak oko 16.25 sati nožem napao svog 30-godišnjeg poznanika, također ovisnika, te je od njega pokušao iznuditi 300 kuna navodnog duga. Incident se dogodio ispred ambulante u Prolazu cara Augusta u centru grada na Poluotoku, gdje je 38-godišnjak sačekao svog poznanika, zatražio od njega novac, a pošto mu ga ovaj nije dao, porezao ga je nožem po šaci i istrgnuo mu recepte za heptanon.
Na mjesto okršaja stigli su policajci obližnje Prve policijske postaje koji su tamo zatekli 30-godišnjaka s vidnom ozljedom šake. Liječnička pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Zadar, a ozljeda je okarakterizirana kao lakša. Iako se 30-godišnjak policajcima požalio da mu je njegov stariji poznanik uz recepte ukrao i mobitel, kasnije se pokazalo kako ipak nije jer su ga policajci pronašli na mjestu gdje su se ovisnici sukobili.
U četvrtak navečer, oko 22.30 sati, 38-godišnji je napadač uhićen i prepraćen u policijske prostorije na kriminalističku obradu nakon čega je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela okarakteriziranog kao pokušaj iznude.