Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Žužul u Zadar dovodi Studij međunarodnih odnosa i diplomacije

Autor: Ante Rogić

17.06.2010. 22:00
Žužul u Zadar dovodi Studij međunarodnih odnosa i diplomacije

Foto: 057info



Senat Sveučilišta u Zadru prihvatio je na jučerašnjoj sjednici prijedlog novog diplomskog studija. Riječ je o Studiju međunarodnih odnosa i diplomacije čiji je predlagač Miomir Žužul, odnosno njegov Dubrovnik International University. Program studija, inače, tek mora proći recenziju, nakon čega će se definirati ugovor međusobnih odnosa, a sve će naravno trebati ponovno proći Senat.
Bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul osobno je jučer prijedlog iznio na sjednici Senata, pohvalivši Sveučilište za njegovu prepoznatljivost.
U samom izvođenju nastave trebali bi, kako doznajemo, sudjelovati i zadarski predavači. Iako je u nekim medijima bilo napisa o tome kako je Uprava Sveučilišta zapravo bila protiv ovog studija, rektor Uglešić napominje kako je upravo Uprava ta koja je predložila novi studij.
– Uprava Sveučilišta u Zadru uputila je prijedlog na Senat. Mi ne moramo biti suglasni u potpunosti, ali odluku donosimo kao Uprava. Senat je podržao inicijativu, i sad idemo dalje. Osobno mislim kako se radi o dobrom studiju, kazao je Uglešić.
Rasprava na Senatu vodila se oko plaćanja, odnosno neplaćanja novog studija. Naime, na Sveučilištu u Zadru ne plaćaju se diplomski studiji, a predlagač je za studij tražio plaćanje, kako ne bi bio na teret Sveučilištu u Zadru. Žužulov studij je, naime, privatnog karaktera, a njegovi studenti na preddiplomskom studiju u Dubrovniku bi trebali plaćati 7.000 eura školarine.