Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jaka A-1 liga za ostanak Sikirić i Blažević

17.06.2011. 22:00
Jaka A-1 liga za  ostanak Sikirić i Blažević


Ako se u A-1 ligu od početka uključe klubovi koji su do sada igrali regionalnu ligu bit će to odlično natjecanje – kaže Marija Mazija


U redovima košarkašica Zadra sve je na istim pozicijama u odnosu na kraj natjecateljskog dijela prošle sezone koja je za ekipu s Višnjik završila drugim mjesto osvojenim na Prvenstvu Hrvatske za juniorke.
– Ema Meštrović ne trenira s nama još od završnice juniorskog prvenstva i očito je da ona želi otići. Po svemu sudeći Meštrović je 99 posto naša bivša igračica – kaže Marija Mazija, trenerica Zadra. Iako to Mazija nije potvrdila Meštrović će sljedeće sezone, to je odavno jasno, nastupati za Agram. Ponude Lupe promotion za Gloriju Sikirić i Ivanu Blažević nisu nikakva tajna, kao ni to da klub ima dugovanja prema igračicama. U kojem će smjeru Zadar ići sljedeće sezone ovisi najviše o tome u kakvom će se obliku igrati A-1 ligi. Sve je izglednije da je regionalna liga, onakva kakva je bila do sada, prošlost. Da nešto ne štima u regionalnom udruženju bilo je jasno i prošle sezone kada su se utakmice na završnom turnir u Šibeniku (prethodno se trebao igrati u Beogradu) umjesto na parketu odlučivale negdje u uredima lige. Tako finale nije ni odigrano, a Šibenik je podigao pobjednički trofej bez da su njegove igračice uspjele oznojiti dresove. Hrvatska je u regionalnoj ligi lani imala četiri ekipe, uz starosjedioce Jolly JBS i Gospić CO, nastupali su sve ambicioznija Lupa promotion te Medveščak.
– Ako se u A-1 ligu od početka uključe klubovi koji su do sada igrali regionalnu ligu bit će to odlično natjecanje. To zahtjeva i slaganje odgovarajuće ekipe jer inače nećemo biti konkurentni u tom natjecanju. Vjerujem da bi A-1 liga s našim najboljim klubovima bila dovoljan razlog da Sikirić i Blažević ostanu u Zadru. Odu li njih dvije, a da se pritom ne pojačamo, s igračicama 1996./97. nećemo moći igrati takvu ligu – objašnjava Mazija koja ne skriva ni želje za igračkim pojačanjima svoje ekipe.
– Lara Nikpalj, koja je do sada igrala za Agram te Ana Vrsaljko, iza koje su tri sezone u Gospiću, bile bi prava pojačanja za našu ekipu. Računajući na ostanak Blažević i Sikirić imali bismo kvalitetnu ekipu. Vjerujem da bi A-1 liga sa Šibenikom i Gospićem privukla znatno više gledatelja na naše utakmice, a očekujem da bi nas i Grad Zadar tada financijski još bolje pratio jer takvo natjecanje donosi i određeno povećanje troškova za sezonu – podvukla je zadarska trenerica koja očekuje da bi se odluka o tome hoće li se igrati regionalna liga trebala znati ovaj vikend kada treneri imaju svoj uobičajeni seminar.