Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Jurjević: Uz ovakav pomladak nema straha za budućnost kluba

17.06.2011. 22:00
Jurjević: Uz ovakav pomladak  nema straha za budućnost kluba


Moram priznati da sam jako zadovoljan sa svojim polaznicima. Oni se tek nalaze na putu da svojim radom, trudom, ambicijom, ali i talentom postignu neke svoje zamišljene ciljeve, ali i ono što mi od njih očekujemo – kazao je trener Marko Žorž


Iza KK Borik-  Puntamika najuspješnija je sezona u povijesti ovoga kluba.  U prvom dijelu A1 lige završili  su na drugom mjestu, da bi taj  uspjeh na završetku lige za prvaka nadogradili osvajanjem  petog mjesta i smještanjem odmah iza sva četiri naša NLB  ligaša. Da će Jazine biti teško  osvojiva tvrđava, prva je osjetila Cibona koja je upravo  ovdje teško “stradala” i ostala  zaleđena na povijesnih -23  koša. Uspjeh je tim veći jer je  ovaj rezultat ostvarila momčad  sastavljena od domaćih igrača  od kojih su većina tek nešto  stariji punoljetnici. Kako i koliko se u KK Borik-Puntamika  radi i polaže u rad s mladima  pokazala je i završna svečanost  Škole košarke Borik-Puntamika gdje su njihovi polaznici  pokazali što, kako i koliko su  radili tijekom protekle sezone  pod vodstvom svoga trenera i  dojučerašnjeg igrača Marka  Žorža.
– Moram priznati da sam  jako zadovoljan sa svojim polaznicima. Među njima samima već sada ima nekih oscilacija u napretku, naime neki  su stvarno dobri, dok su drugi  nešto manje dobri. U svakom  slučaju, vidljiv je napredak kod  svakoga od njih. Opće poznato  je da se u njihovoj dobi zapravo teško može već govoriti  o nekim potencijalnim vrsnim  igračima, jer oni su još premali  te niti rastom niti stasom, ali ni  iskustvom još nisu izgrađeni  igrači. Oni se tek nalaze na  putu da svojim radom, trudom,  ambicijom, ali i talentom postignu neke svoje zamišljene  ciljeve, ali i ono što mi od njih  očekujemo – kazao je Žorž.
Stariji i mlađi polaznici su se  natjecali u utakmicama 1 na 1,  gdje su u starijoj grupi medalje  osvojili Lovre Profaca, zlato,  Marko Milković, srebro te  Blaž Mrkić, bronca, dok su u  mlađoj grupi slavili Renato  Govorčin, zlato, Josip Grdović, srebro i Antonio Šepat,  bronca. U utakmicama 2 na 2 u  starijoj grupi slavili su Marko  Milković i Hrvoje Šušak, zlato,  Tony Malčić i Šime Perinović,  srebro, te Lovre Profaca i Luka  Manojlović, dok su u mlađoj  grupi slavili Jakov Košta i Josip  Grdović, zlato, Renato Govorčin i Darijan Jančijev, srebro te Vito Pestić i David Matulina, bronca. Osim igara 1-1 i  2-2 polaznici su se natjecali i u  šutu gdje je u starijoj grupi  zlato osvojio Marko Milković,  srebro Dino Vodopija te broncu Stipe Grdović, a u mlađoj  zlatnu medalju je osvojio Renato Govorčin, srebrnu Josip  Grdović te brončanu Jakov  Košta.
Svečanosti su uz sportskog  direktora Peru Perića nazočili i  Vinko Ivanišević uime Grada  Zadra te aktualni kapetan  momčadi i jedan od najiskusnijih igrača KK Borik-Puntamika, Marino Jurjević koji su  djeci Škole košarke Borik-Puntamika podijelili medalje te prigodne diplome.
– Svečanost za kraj sezone je  zaista organizirana na visokoj  razini te je zamišljena kao nagrada za djecu koja su se tijekom godine zaista trudila i  jako napredovala. Vjerujem  da uz ovakav pomladak nema  straha za budućnost kluba te  neku od ove djece u budućnosti zasigurno možemo očekivati u prvoj momčadi s kojom  su u klubu u ovoj sezoni svi  iznimno zadovoljni, kazao je  Jurjević, dodajući da i u idućoj  sezoni, ovisno o sastavu igrača,  očekuje da igra bude bolje ili  da barem ostane na istoj razini.
 


Polaznici Škole košarke Borik-Puntamika




Blaž Mrkić, Stipe Grdović, Mate Markežić, Mario Lukin, Toni Sorić,  Juraj Jusup, Juraj Rukavina, Marko Milković, Dalmo Pestić, Maksim  Matulina, Hrvoje Šušak, Branimir Šušak, David Rončević, Karlo  Šimičević, Dino Vodopija, Luka Šepat, Roberto Brignani, Toni Fain, Tony  Malčić, Antonio Šepat, David Matulina, Lovre Profaca, Ivan Vicković,  Marko Senkić, Romano Šušak, Šime Perinović, Niko Manojlović, Luka  Manojlović, Darijan Jančijev, Vito Pestić, Jakov Košta i Josip Grdović.
Treneri: Marko Žorž i Joso Plantak