Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Razvijanje osjećaja za umjetnost i kreativnost

17.06.2011. 22:00
Razvijanje osjećaja za  umjetnost i kreativnost


U velikoj dvorani  Pučkog otvorenog učilišta  Dom na žalu punoj djece, roditelja, baka, djedova i prijatelja otvorena je 1. Izložba  dječje likovne radionice Mala  sirena, koja je upravo završila  prvu godinu rada.
Na izložbi se predstavilo devetnaestero djevojčica i  dječaka od četiri do sedam godina (Cvita Perić, Dora Kralj,  Dunja Šimarina, Enola Brižić,  Filip Sorić, Jure Kraljev, Leo  Kombura, Leon Dunatov, Luka Dunatov, Marta Stipanov,  Matia Pažanin, Nera Kovačić,  Nora Dorkin, Toni Kombura,  Tonka Novoselić, Jakov  Kačan, Jakov Šoša, Magdalena Švorinić i Vito Bakota) i  voditeljica radionice likovna  umjetnica Irena Sikirić  Rančić.
Ova likovna radionica najnovija je aktivnost Pučkog otvorenog učilišta Dom na žalu  koja je s radom krenula u  studenom prošle godine kako  u prostoru POU Dom na žalu  tako i udruzi Aria u Ugljanu.
– Usporedo s izobiljem  izložbenih događanja u Domu  na žalu to je bio logičan potez.  Cilj radionice jest kroz razne  edukativno – likovne aktivnosti  približiti najmlađoj publici galerijski prostor i usmjeriti ih ka  razvijanju osjećaja za umjetnost i kreativnost. Razviti kod  djece osjećaj za mjeru, kompoziciju i slaganje boja što će  im biti temelj za budući likovni  razvoj, kazala je v.d. ravnateljica Doma, Tihana Lončar,  istaknuvši kako je organiziranje izložbe i tiskanje kataloga  veliki poticaj za daljnji rad na  likovnom izričaju.
Radovi koji su kroz ovu godinu složeni u mapu pružaju  uvid u rad i njihovo napredovanje, a najbolji rad svakog djeteta izložen ja na izložbi koju  danas imamo priliku vidjeti ovdje, a u kolovozu u prostoru  udruge Aria u Ugljanu. Po završetku obje izloženi eksponati  biti će poklonjeni djeci autorima. Osim radova izloženih na  zidovima dio radova likovne radionice može se vidjeti i u katalogu tiskanom specijalno za  ovu izložbu koju se može posjetiti svaki dan u periodu od 10  do 12 i 18 do 20 sati do 3. srpnja,  naglasila je Tihana Lončar.
Voditeljica radionice Irena  Sikirić Rančić pozdravila je sve  nazočne te djeci podijelila mape s radovima koji su nastali u  radionici. Izložbu je otvorila  ravnateljica dječjeg vrtića Lastavica Jadranka Selak.