Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nitko nije bolji od nas

17.06.2012. 22:00
Nitko nije bolji od nas


Ne priznajemo nikome da je bolji od nas – poručili su kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna i Mario Mandžukić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči ogleda 3. kola skupine C na EURU između Hrvatske i Španjolske u Gdanjsku (20.45 sati). Obojica se slažu kako će ogled protiv “furije” biti možda i najveća utakmica u reprezentativnoj karijeri naših igrača.
– Spremni smo za veliki izazov. Nemamo nikakvog kompleksa, niti respekta. Očekuje nas velika utakmica, meč generacije za sve nas – kazao je Srna.
Atmosfera u ekipi je sjajna, nema trzavica i svi žive za jedan cilj, plasman u četvrtfinale EURA.
– Moramo pokazati karakter i moć. Jedino tako možemo do uspjeha. Na terenu moramo pokazati što znamo i to protiv ponajbolje ekipe na svijetu – najavio je Mandžukić kojeg su španjolski novinari usporedili s talijanskim napadačem Marijem Balotellijem.
– Gode usporedbe s tako odličnim igračem. Balotelli je pokazao svoju kvalitetu, igra u vrhunskom klubu, a priče o njegovom ponašanju izvan terena me ne zanimaju – kazao je napadač Wolfsburga.
Mandžukić je svjestan kako je svojim igrama “podigao cijenu”, međutim za vrijeme trajanja EURA ne razimišlja o klupskoj budućnosti.
– Ne razmišljam o tome gdje ću nastaviti karijeru. Sada mi je na pameti jedino reprezentacija.
Ne zamara se previše niti utrkom za najboljeg strijelac na prvenstvu. Trenutačno dijeli prvu poziciju sa Nijemcem Gomezom i Rusem Džagojevim.
– Moj cilj je veliki rezultat s reprezentacijom Hrvatske, a ne razmišljanje o utrci za prvog strijelac turnira.
Španjolske novinare je zanimalo kako tako mala zemlja može ravnopravno konkurirati nogometnim velikanima.
– Mi smo mali, ali ponosan narod. Svakom hrvatskom igraču je san igrati za reprezentaciju, a mnogi od nas igraju bolje u nacionalnoj vrst, nego u svojim klubovima – poručio je kapetan Srna.