Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Maja Brkljača predsjednica Gradskog vijeća

Autor: Velimir Brkić

16.02.2010. 23:00
Maja Brkljača predsjednica Gradskog vijeća

Foto: Velimir BRKIĆ



Maja Brkljača iz Raštevića, profesorica hrvatskog jezika u Srednjoj školi kneza Branimira u Benkovcu, nova je predsjednica Gradskog vijeća Grada Benkovca, jednoglasno je odlučilo svih 13 vijećnika na sinoć održanoj 6. sjednici benkovačkog GV-a. Prva je to uopće predsjednica gradskih i općinskih vijeća u Zadarskoj županiji.
Brkljača je izabrana na upražnjeno predsjedničko mjesto jer je dosadašnji predsjednik, saborski zastupnik Branko Kutija krajem protekle godine na izvanrednim lokalnim izborima izabran za novog gradonačelnika Benkovca. Izbori su održani zbog ostavke gradonačelnika Željka Katuše zbog bolesti.
Pod predsjedanjem dopredsjednika GV-a Svemira Vrsaljka prethodno je Marina Čačić iz Benkovca, profesorica povijesti u benkovačkoj osnovnoj školi, izabrana za novu gradsku vijećnicu, na mjesto Kutije koji je zamrznuo svoj mandat.
Nakon što su dosad imali privremeni proračun za prvi ovogodišnji kvartal izborom izvršne vlasti, gradonačelnika Kutije i dogradonačelnika Mirka Erstića, benkovački vijećnici su s 12 glasova “za” i jednim suzdržanim glasom usvojili proračun za 2010. godinu, kao i proračunske projekcije za 2011. i 2012. godinu. Proračun Grada Benkovca za 2010. godinu shodno recesijskom, primjereno aktualnom korizmenom vremenu, planiran je u iznosu od 39 milijuna kuna, što je za čak 14 milijuna kuna manji od prošlogodišnjega, odnosno manji za više od 30 posto. Protekle godine proračun je iznosio 53 milijuna kuna.