Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ferrariji, Porschei i formule doveli poslovnjake u Zadar

17.06.2016. 22:00
Ferrariji, Porschei i formule doveli poslovnjake u Zadar


Pink wing, karavana luksuznih automobila, stigla je danas u Zadar. Uokolo Pozdrava Suncu parkiralo se više od sto automobila, od BMW-a, Mercedesa, pa do Porschea i Ferrarija, naročito omiljenih Zadranima, barem kada je o razgledavanju riječ.
Poslovni ljudi iz Hrvatske, ali i drugih zemalja svijeta, krenuli su u petak iz Zagreba, preko Senja, te su nastavili Jadranskom magistralom sve do Šibenika. Gdje god su stali, limeni ljubimci su plijenili pažnju, kako domaćih stanovnika tako i njihovih gostiju, turista iz cijelog svijeta.
– Prvi dan je bio jako dinamičan, krenuli smo iz Zagreba, zaustavili se u Senju, potom preko Karlobaga vozili do Šibenika. Danas smo iz Šibenika stigli u Zadar. U svim gradovima je bio spektakl, gospoda iz policije su se pobrinuli da sve prođe u redu. Turistički smo jako dobro prihvaćeni, kazao nam je Robert Bajs iz Organizacijskog tima Pink Wing.
– Prije svega j važno naglasiti kako je ovo turističko događanje, a ne utrka. Zadar smo izabrali jer je grad prijatelj. Prošle godine je postigao izvrsne rezultate, a ovime šaljemo jednu fenomenalnu sliku u svijet. Sljedeće godine namjeravamo uključiti još više sudionika i još više gradova u cijelu priču, kazao nam je Robert Bajs.
Sudionici karavane skupa s organizatorima su prošetali zadarskom rivom, preko Foruma i Kalelarge do Trga Pet Bunara, nakon ručka istim putem natrag te se potom karavana vratila u Šibenik.