Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Slike koje su obišle svijet

Autor: Mare ([email protected])

17.07.2008. 22:00


Naravno da sam bila gledat ono modno preseravanje neki dan. I naravno da sam se uspjela inastalirati tamo gdje mom oku sokolovu neće promaknuti tko je s kim došao, tko je u čemu došao, tko je tu reda radi i naravno, ono najvažnije – da su svi došli biti viđeni. Ne mogu se oteti dojmu da su gotovo svima, izuzev onoj šačici nazovi dizajnera i šaltura, revije kao takve bile dosadne jer se po publici vidilo da oči bježe s piste prema onima koji su u prvim redovima…
A onda je od cijeloga modnoga hepeninga bilo važnije to koliko koja od ovih poznatih koka ima celulita i tko je obukao veštu jedanput ili dvaput. Pa je ona Mehunka koja je non-stop po novinama i televiziji dvaput došla u istoj vešti ala urednica Voga i prometnula se u heroja. A tek to što je pokazala celulit, to je bilo kao da je oslobodila Knin. I o tome se pisalo danima. Kao i o celulitu one Rendeli, čija slika celulitave pozadine samo što nije obišla kuglu zemaljsku.
Lagala bih kad bih rekla da mi je krivo što su takve slike izašle. Naprotiv, proradi taj ženski ego i drago ti vidit da sve te naše zvijezde i zvjezdice su ipak prije svega toplokrvne beštije od celulitavog mesa kao i mi obični ljudi, a još najveći gušt mi je kad vidim one inače fotošopirane strane silikonkače kad izađu neretuširane u bikiniju a ono se preliva salo na sve strane.
– E, laknulo mi je kad sam vidila da i Đej Lo ima celulita. Nekako sam lakše zaspala tu večer, rekla je jučer na kavi Marijana.
– Ma nemam pojma koga bi uopće bilo briga tko koliko celulita ima, a pogotovo da to bude glavna vijest danima, rekla je Nina.
– Pusti, nek se žene vesele. Je da je besmisleno, ali toliko nas filaju tim plastičnjačama, da su muški pomislili da su te sve s naslovnica idealne. Neka i oni vide na što im sliče ideali kojima teže. I kojima bi sve žene trebale težiti, Marijana je bila žustra u naslađivanju nad celultavom guzicom Đej Lo, a ni meni nije bilo mrsko. Nekako sam se osjećala zaštićeno u društvu koje razumije sve moje slabosti.
Nina je zato iz revolta medijima i svima onima koji su opsjednuti savršenim tijelima odlučila napaviti performans. Slikati svoj celulit napravti nekoliko fotografija od 2 metra, napraviti prodajnu izložbu ili ih prodavati kao jumbo plakate. Ja sam odmah odlučila kupiti barem jednu fotku, a dogovorile smo se da ću kao frendica dobiti po simboličnoj cijeni. Objesit ću sliku u dnevni boravak i svaki put kad padnem u depru da imam koju kilu viška, da mi je celulit obuzeo guzicu i nogice pogledat ću u sliku i tješiti se da je to normalno, da imaju to i ostale žene i da mirne duše mogu satrat onu kanticu sladoleda u lednici do kraja.
– Odlučila sam preko lita živit u medijskog izolaciji. Zanimaju me samo more, sunce i lavanda…
– I pokoji zgodan frajer ako naleti, rekla je Marijana.
– Ma ni to, tko će se s tim zajebavat, prevruće je za takve stvari.
– A ništa ono, lijepliva tijela, uživancija, pa poslije skok u more?
– Ma ništa, ja sam prekomotna za to. A i uzgajam celulit, a današnji muški su opsjednuti plastikom pa su pomalo i gadljivi na takve stvari…
– Ajmo mi ženske na picu, pa onda na sladoled. Tko šljivi i muške i celulit…
Mare
([email protected])